Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαναφορά στις 900 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Θετική η πρεμιέρα του 2022 για τον Γενικό Δείκτη, που ενισχύεται εν μέσω συντονισμένων αγορών σε τράπεζες και blue chips. Σε ποιες μετοχές επικεντρώνονται οι αγοραστές. Οι πλησιέστερες αντιστάσεις για τους δείκτες.

Επαναφορά στις 900 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Με το δεξί στο 2022 τα ευρωπαϊκά, «άνοιγμα» από 0,43% υψηλότερα για τα futures στη Wall Street
και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι πρώτες εντολές δόθηκαν από τις 895,54 μονάδες και πάνω.

Με τις αγορές της Ευρώπης, τη Νέα Υόρκη, η προσπάθεια συγχρονισμού στα καθ' ημάς, με ενδεικτικές των προθέσεων την πρώτη 5άδα μετοχών. Σε Eurobank, Alpha Bank, ETE, Mytilineos και Πειραιώς η -κατ' αρχάς- στόχευση των επενδυτών και σε Lamda Development, OTE, BriQ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ να ακολουθούν.

Επονται Intracom, ElvalHalcor, TITAN, Motor Oil και Premia, διαμορφώνοντας μία πρώτη εικόνα όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη επικέντρωση των παικτών της αγοράς μας.

Στοχευμένες εντολές και στις 4 τραπεζικές μετοχές, με αποτέλεσμα ο ΔΤΡ να αντιδρά 1,09% στις 581, έχοντας ως πλησιέστερη αντίσταση τις 584 μονάδες.

Ανάλογες και σε μετοχές του δείκτη, blue chips, με τον FTSE25 κατά 0,76% στις 2.165 και πιο κοντινή αντίσταση τις 2.175 μονάδες.

Ενδεικτικές τιμές -βραχυπρόθεσμα/σε εβδομαδιαίο- που θα πρέπει να υπερβούν οι long σήμερα-αύριο, προκειμένου να έχει ένα πρώτο θετικό αντίκρισμα η λογική προεξόφλησης με την οποία ξεκίνησε το 2022, από Νέα Υόρκη μέχρι Φρανκφούρτη, Παρίσι.

Με συναλλαγές αξίας 2,6 εκατ. -στις 11:05- ο Γενικός Δείκτης «πατά» και πάλι στην περιοχή των 900 μονάδων, δηλαδή τιμές που είχε να γράψει από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου.

Σε συσσώρευση μεταξύ 830-930 μονάδων για διάστημα 43 εβδομάδων, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, μένει να φανεί εάν (και πώς) θα μπορούσε να λυθεί προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Προσώρας οι long δείχνουν να έχουν πλεονέκτημα, όπως αυτό αποτυπώνεται σε ευρύτερο μέρος του ταμπλό, καθώς υπερτερούν σε 62 (έναντι 14) μετοχές.

Για μετοχές των Attica Bank, Ξυλεμπορία, Βιοσώλ/Unibios, Intracom, CairoMezz, MIG, PVMezz, Cenergy, CPI κ.α. σημειώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής μεταβολής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v