Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πενιχρές συναλλαγές και «τείχος» στις 900 μονάδες

Περιορίζονται τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, που αναμετράται με το κρίσιμο όριο. Στήριξη στην τάση με αξιόλογη άνοδο από ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Στη Eurobank τα μεγαλύτερα κέρδη στο τραπεζικό ταμπλό. Υπεραποδίδουν ΑΔΜΗΕ-Aegean.

Χρηματιστήριο: Πενιχρές συναλλαγές και «τείχος» στις 900 μονάδες

Με άνοδο τα ευρωπαϊκά, διευρύνεται το premium για τα futures του S&P500 αλλά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Μέτριες συναλλαγές, υποτονικό κλίμα και περιορισμένες ρευστοποιήσεις με το που «πάτησε»
την περιοχή των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

Όχι δηλαδή πως υπήρχε έστω και ένας εχέφρων επενδυτής, ο οποίος θα περίμενε άρδην αλλαγή της εικόνας που διαμορφώθηκε στη διάρκεια 43 εβδομάδων συσσώρευσης, αλλά κάποιες ενδείξεις μερικής διαφοροποίησης σε σχέση με όλο το προηγούμενο διάστημα.

Στα μόλις 14 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών νωρίτερα (*), ενδεικτική της απουσίας ξένων, της διστακτικότητας εγχώριων, της περιορισμένης ανάληψης μεγαλύτερου επενδυτικού ρίσκου από βασικούς μετόχους, επιχειρηματίες.

Ωστόσο, πρώτη συνεδρίαση είναι με τους επενδυτές ούτως ή άλλως επιφυλακτικούς αλλά και η μέχρι τώρα εξέλιξη της συνεδρίασης δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική.

Με «φραγή» στις 900 μονάδες, διαχειριστές θεσμικών χαρτοφυλακίων εκτιμάται πως προχώρησαν σε μερική ρευστοποίηση θέσεων, σε αντιστοιχία με τις 581 μονάδες (για τον ΔΤΡ) και τις 2.168 (για τον FTSE25). Πρακτικά αυτή τους η τακτική αδυνατίζει το ενδεχόμενο υπέρβασης -για σήμερα- των 2.175 και 584 μονάδων αντίστοιχα. Κοντινών αντιστάσεων, η υπέρβαση των οποίων είχε τεθεί ως -ελάχιστο- απαιτούμενο για να μπορέσουν οι αγοραστές να ενεργοποιηθούν περισσότερο.

Σε Alpha Bank, Eurobank, OTE, Mytilineos και ΟΠΑΠ οι πρώτες 5 επιλογές των αγοραστών, με ΔΕΗ, Εθνική, Jumbo, Motor Oil και Premia να ακολουθούν.

Για ΑΔΜΗΕ (2,465), Aegean (4,91), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,318), ΟΠΑΠ (12,66) και ΟΤΕ (16,47) η μεγαλύτερη άνοδος από τις μετοχές του δείκτη.

Επαναφορά του FTMidCap πάνω από το όριο των 1.500 με 0,75%. δηλαδή ποσοστό -συγκριτικά- μεγαλύτερο της αγοράς, των blue chips και των τραπεζικών.

Intracom (1,81), Intrakat (2,29), Papoutsanis (2,39), Attica Bank (0,1662), Cenergy (3,14), Ευρωπαϊκή Πίστη (5,10) ξεχωρίζουν από τα «μεσαία» του 20άρη.

Στις 69/33 η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 14:50.

(*) με πακέτα 1,82 εκατ. σε Eurobank και Alpha Bank, στις 14:50.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v