Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κερνάει... άνοδο η Coca Cola

Διατηρείται πάνω από τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης αλλά με χαμηλό τζίρο. Ξεχωρίζει η Coca Cola με άνοδο σχεδόν 4% και αυξημένες συναλλαγές. Αγοραστές στη Eurobank, αξιόλογα κέρδη για ΑΔΜΗΕ, Aegean, προς νέα υψηλά η Quest.

Χρηματιστήριο: Κερνάει... άνοδο η Coca Cola

Με θετικό ρυθμό οι αγοραστές οδηγούν υψηλότερα τις αγορές. Από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη συνδρομή των futures στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα ο DAX ήταν στις 16.135 (0,68%), στο Λονδίνο η μετοχή της Coca Cola/HBC έως 2,89% υψηλότερα, με τις αγορές από το City να φθάνουν μέχρι τη Λεωφόρο Αθηνών.

Με τη δεικτοβαρή μετοχή από την αρχή σε ισχυρή αντίδραση, οι long είχαν από τις πρώτες κιόλας εντολές τον μοχλό για να υπερβούν το όριο των 900 μονάδων, το κίνητρο για να ενεργοποιηθούν περισσότεροι αγοραστές και σε άλλα χαρτιά του δείκτη. Αποτέλεσμα η διακύμανση για τον ΓΔ υψηλότερα των επιπέδων της 13ης Δεκεμβρίου -με τη συμπλήρωση των πρώτων 40'-45' της συνεδρίασης.

Μέτριου κόστους μεν, η μέχρι τώρα αντίδραση της αγοράς, αλλά μεγαλύτερου σε σχέση με χθες.

Ενδεικτικό πως νωρίτερα (*) είχε καλυφθεί ο χθεσινός ισχνός τζίρος των 25 εκατ. καθώς μόνο στην Coca Cola είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές... μηνός. Εως τα 31,37 ευρώ με 28.350 τμχ., προσδίδοντας στοιχειώδες βάθος στη σημερινή κίνηση της μετοχής.

Εως τις 2.180 περνώντας την αντίσταση-σκόπελο των 2.175 μονάδων ο FTSE25, καθώς η Coca Cola συνεπικουρείται από ΟΤΕ (16,65), Jumbo (12,96), ΟΠΑΠ (12,77) κ.α., έως τις 581 ο ΔΤΡ αλλά με ελάχιστο ζητούμενο την υπέρβαση των 584 μονάδων, προϋπόθεση που μέχρι πριν λίγο δεν είχε επιτευχθεί.

Από τις τραπεζικές, η Eurobank με 1,55% στο 0,919 ευρώ σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο, πλην όμως με συγκεκριμένα χαρτιά του δείκτη παίζεται σήμερα η αγορά, από τους long.

Θετικό το κλίμα εκτός, με τις προσδοκίες να υπερτερούν των ανησυχιών, ενδεικτικό το 1,85% του δείκτη-σηματωρού Stoxx Europe Total Market Airlines στις 247 μονάδες. Εισροές για δεύτερη σερί ημέρα στην Aegean με αγορές έως τα 5,03 ευρώ.

Προς ιστορικά υψηλά η Quest, με τις εντολές να φθάνουν έως τα 19 ευρώ.

Υπέρ των αγοραστών η σχέση ανοδικών (78) έναντι πτωτικών (34) μετοχών.

(*) στα 22,6 εκατ. με πακέτα 4,5 εκατ., λίγο μετά τις 15:00.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v