Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση πάνω από τις 940 στο Χρηματιστήριο

Σταδιακά χτίζει τη νέα ανοδική αντίδραση ο Γενικός Δείκτης, που διευρύνει τα κέρδη του με συντονισμένες αγορές σε τράπεζες και blue chips. Ξεχωρίζουν με άνοδο άνω του 3% Jumbo, Quest, Viohalco, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΠΕ.

Κίνηση πάνω από τις 940 στο Χρηματιστήριο

Στα «πράσινα» τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, συνεχίζεται για το Χρηματιστήριο Αθηνών η υπεραπόδοσή του -βραχυπρόθεσμα- έναντι των ευρωπαϊκών.

Ενδεικτικές οι τιμές για τα προθεσμιακά συμβόλαια του S&P500 από τις 4.708 (0,10%), ο DAX στις 15.980 (0,25%), με τον Γενικό Δείκτη στις 944 (1,02%) νωρίτερα.

Σε αναμονή Wall Street και Ευρώπη, αν και η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αφορά, κυρίως, τους traders και λιγότερο τους επενδυτές.

Κατά μία άποψη, εν αναμονή της αξιολόγησης από τον οίκο Fitch το βράδυ της Παρασκευής, μπορεί να ειπωθεί ότι μέρος των κεφαλαίων που εισρέει εδώ και 3-4 συνεδριάσεις συνεκτιμά το rating του οίκου. Ωστόσο κοινή εκτίμηση έμπειρων παραγόντων της αγοράς είναι πως το σημαντικότερο μέρος αυτών των εισροών αφορά ένα χαμηλού κόστους στοίχημα για ξένα -κυρίως αμερικανικά- χαρτοφυλάκια με διψήφιο -μέχρι τώρα- αποτέλεσμα.
Παραμένει στον τραπεζικό κλάδο το ενδιαφέρον, ωστόσο, για δεύτερη σερί συνεδρίαση διευρύνεται η μετακύλιση προς blue chips, μετοχές-σηματωρούς.

Όντως από τη συνεδρίαση της Δευτέρας (3/1) για τον ΔΤΡ η μεταβολή είναι 11,71% έναντι 6,22% του FTSE25 και 5,66% του Γενικού Δείκτη. Premium σε διάστημα εβδομάδας, που λιγότερο ή περισσότερο θα μειωθεί, τουλάχιστον όπως αποτυπώνεται σήμερα στην αντίδραση τίτλων, όπως λ.χ. Viohalco, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Quest κ.α. του δείκτη.

Τάση, βραχυπρόθεσμη, που αποτυπώνεται και στον επιμερισμό των συναλλαγών καθώς μεταξύ Alpha Bank, ETE παρεμβάλλονται ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ακολουθούν Mytilineos, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, αλλά και Eurobank, Πειραιώς.

Νέα τοπικά υψηλά για Εθνική (3,18), Eurobank (1,007), Ελληνικά Πετρέλαια (6,61), Quest, αλλά και
Papoutsanis (2,74), Cenergy (3,30), Performance (5,98), Entersoft (5,90), Μοτοδυναμική (2,10).

Με τις συναλλαγές στα 60 plus εκατ. προς τα μεγέθη των τελευταίων δύο συνεδριάσεων (95-100 εκατ.),
με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στο 2,7/1, με 87 μετοχές σε άνοδο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v