Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί στα υψηλά 7ετίας το Χρηματιστήριο

Μικρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 950 μονάδες. Απορροφάται η προσφορά από τις κινήσεις κλειδώματος βραχυπρόθεσμων κερδών. Πιέσεις για Eurobank από το τραπεζικό ταμπλό, ξεχωρίζει η Fourlis από τα mid caps.

Ισορροπεί στα υψηλά 7ετίας το Χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Απόρροια των επιφυλάξεων που δημιουργεί η ανακοίνωση των στοιχείων πληθωρισμού στις ΗΠΑ, χθες Τετάρτη.

Από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, έως τις 19.957 μονάδες η διόρθωση του DAX στη Φρανκφούρτη.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών ακριβώς αυτή η αίσθηση της ελεγχόμενης διαχείρισης της κατάστασης από τη μία άκρη του Ατλαντικού μέχρι την άλλη είναι που οδήγησε -από την προσυνεδρίαση, ακόμη- κυρίως τους βραχυπρόθεσμους στις πρώτες εντολές, σε επίπεδα τιμών λίγο ως πολύ αναμενόμενα.

Η έκταση της αντίδρασης, ο σύντομος χρόνος εκδήλωσής της, τα σημαντικά κεφάλαια που εισέρευσαν συνδυαστικά με τις διψήφιες αποδόσεις σε μόλις 4+3 συνεδριάσεις (για το 2022) εύλογα οδηγούν αρκετούς σε «κλείδωμα» μέρους των θέσεών τους. Προσφορά, που -αρχικά- απορροφάται χωρίς να υπάρξει ταχύτερη ροή εντολών από την πλευρά των πωλητών.

Στις 950,38 μονάδες ο ΓΔ, υψηλό 7ετίας, με τις πρώτες εντολές να τον διαμορφώνουν λίγο χαμηλότερα, προς τις 948 μονάδες. Σύμφωνα με τις τιμές στήριξης που έχουν αναφερθεί στο προσυνεδριακό σχόλιο, η πρώτη εκτίμηση είναι θετική για τους long.

Σε τραπεζικές και blue chips το μεγαλύτερο μέρος των εντολών, αν και για ακόμη μία συνεδρίαση κινητικότητα καταγράφεται για συγκεκριμένα mid caps.

Μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα για τίτλους των Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Mytilineos, Motor Oil, OTE, Jumbo, ΔΕΗ κ.α., με ελεγχόμενη προσφορά από τους πωλητές και ζήτηση από λίγο χαμηλότερες τιμές από τους αγοραστές.

Fourlis από τα mid caps ξεχωρίζει για ακόμη μία συνεδρίαση.

Και με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 29/30, με 95 μετοχές χωρίς μεταβολή της τιμής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v