Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυροποιείται η αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Η ανοδική κίνηση επαναφέρει τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 930 μονάδες, με βασικό πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο. Προσδοκίες για θετικές -για τις αγορές- ανακοινώσεις από τη Fed τροφοδοτούν την κίνηση παράλληλα με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ισχυροποιείται η αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Ισχυρή ανοδική διόρθωση προεξόφλησης στα ευρωπαϊκά, με την προσοχή στη Fed και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι επενδυτές να συγχρονίζονται με τον ρυθμό των ξένων.

Η ισχυροποίηση της θετικής φοράς για τα futures στη Νέα Υόρκη είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω ενεργοποίηση αγοραστών σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, μέχρι Αθήνα.

Σε ένα, κυρίως, βραχυπρόθεσμο ποντάρισμα στις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι αγοραστές επιχειρούν να ανακτήσουν μέρος των σημαντικών απωλειών Δευτέρας- Τρίτης και στην περίπτωση που η στάση της Fed συμβάλει, να μπορούν να ρευστοποιήσουν σε υψηλότερες τιμές αύριο-Παρασκευή.

Σε ανοδικό ρυθμό, από την προσυνεδρίαση κιόλας, στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι long έχουν επανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης, με αποτέλεσμα ο ΓΔ να αντιδρά, νωρίτερα, έως τις 932, έχοντας ως βάση/στήριξη τις 920 μονάδες στην αρχή της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, όπως σημειώναμε χθες, η περιοχή των 940 μονάδων για τον ΓΔ είναι -εκ νέου- αντίσταση που θα μπορούσε να διασπαστεί ανοδικά αύριο, εάν οι ανακοινώσεις Powell συνηγορήσουν ανάλογα.

Στα μεγέθη των ημερών η αξία συναλλαγών, με αρκετά πακέτα και σήμερα, ενώ νωρίτερα πέρασαν και οι ομολογίες της Premia. Καθαρά πακέτα μετοχών έχουν προηγηθεί σε ΔΕΗ, Jumbo και τραπεζικά χαρτιά.

Επαναφορά προς τις 655 (3,14%) για τον ΔΤΡ, με τον τραπεζικό κλάδο να υπεραποδίδει έναντι των blue chips -από την αρχή του έτους- να σημειώνει τη μεγαλύτερη διόρθωση αλλά και την ισχυρότερη αντίδραση.

Προφανές πως σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς έχει τοποθετηθεί και βραχυπρόθεσμο χρήμα. Παράλληλα ισχυρή αντίδραση σημειώνεται για σηματωρούς όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ αλλά και μετοχές των ΟΠΑΠ, Mytilineos, Motor Oil, Jumbo, Viohalco κ.α., ενώ από τα mid caps ξεχωρίζει η θεαματική ενίσχυση για τον τίτλο της Cenergy Holdings.

Στις 100/14 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με αντιστροφή της αγελαίας συμπεριφοράς των traders, σε σχέση με τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v