Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Παγωμένη» αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Σε υψηλότερα επίπεδα επιχειρεί να κινηθεί ο Γενικός Δείκτης, μετά τη χθεσινή «βουτιά». Κίνηση υψηλότερα για τις τραπεζικές μετοχές. Βοήθειες από ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Mytilineos. Πιέσεις για Ελλάκτωρ. Τα κρίσιμα όρια για τους δείκτες.

«Παγωμένη» αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια αντίδρασης στα ευρωπαϊκά, με την προσοχή στραμμένη στη Fed.

Ισχνή η κατ' αρχάς κίνηση των αγοραστών στη Φρανκφούρτη, με τον DAX έως τις 15.145 μονάδες, την ώρα που στη Νέα Υόρκη τα futures του S&P500 παρέπεμπαν σε νέο διορθωτικό «άνοιγμα» για σήμερα.

Αυξημένη μεταβλητότητα το κατ' αρχάς χαρακτηριστικό και σήμερα, απαιτεί αυξημένη προσοχή (κυρίως) απ' όσους ενεργούν σε σύντομα διαστήματα.

Από τις 918,39 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, οι πρώτες εντολές των αγοραστών, συνέχιση έως τις 921,79 μονάδες με φυσιολογική ροή εντολών. Ενδεικτικό το γεγονός πως στα πρώτα 10'-15' είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 2,4 εκατ. κυρίως σε μετοχές των Alpha Bank, ΟΤΕ, Εθνικής, ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΔΕΗ, Eurobank, Motor Oil, Jumbo κ.α. Με αγοραστές στο σύνολό τους, ένδειξη πως για αρχή τα «ισχυρά χέρια» επιχειρούν να ανακτήσουν μέρος των χθεσινών απωλειών. Πιθανότατα σημαντικό ποσοστό των εντολών αφορά και σε βραχυπρόθεσμους, όσους ακολουθούν την τάση -σε ημερήσιο-, αξιοποιώντας το εύρος διακύμανσης (χαμηλής-υψηλής τιμής, ενδοσυνεδριακά).

Εως τις 636,61 ο Δείκτης Τραπεζών, έως τις 2.226,33 ο FTSE25, τοπικά υψηλές τιμές, όπου και ενεργοποιήθηκαν περιορισμένης έκτασης πωλήσεις. Προφανώς όσοι εκτιμούν πως η αγορά, οι τιμές θα διαμορφωθούν χαμηλότερα, σπεύδουν να πουλήσουν σε αυτά τα επίπεδα.

Στάση που εξηγείται με γνώμονα την τεχνική προσέγγιση, καθώς σε ενδεχόμενη απώλεια των 904-902 μονάδων ο Γενικός Δείκτης θα μπορούσε να διορθώσει προς τις 890-885 μονάδες. Αντίστοιχα συγκεκριμένες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Για αυτό ακριβώς επειδή η αρχική προσπάθεια αντίδρασης δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής (πάντα σε ημερήσιο), απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από την πλευρά (κυρίως) των traders.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v