Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει σταδιακά στροφές το Χρηματιστήριο

Επιτάχυνση της ροής εντολών, με τον Γενικό Δείκτη πέριξ των 955 μονάδων. Σε υψηλά έτους η μετοχή της Eurobank, ενεργοποίηση αγοραστών στη ΔΕΗ, υπεραποδίδει η Ελλάκτωρ. Σημαντικά κέρδη για Jumbo, Lamda. Στο κόκκινο η ΕΤΕ.

Ανεβάζει σταδιακά στροφές το Χρηματιστήριο

Συντηρείται το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά, ξανά ανεβάζουν στροφές οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενόσω διευρύνεται η ανοδική απόκλιση για τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη.

Σήμα για ενεργότερη επάνοδο των αγοραστών, η διεύρυνση της απόδοσης των συμβολαίων στη Wall Street, σε μία -σχεδόν- παράλληλη κίνηση ΓΔ και futures S&P500, ένδειξη πως κυρίως «αμερικανικά κεφάλαια» (υπο)στηρίζουν την υπεραπόδοση του ΧΑΑ, με επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο.

Νωρίτερα, με τον DAX στις 15.682 (0,38%) και τα futures του S&P500 από τις 4.575 (0,87%) ο Γενικός Δείκτης ξαναγυρνούσε προς τις 955 μονάδες. Με συναλλαγές 4,5-5 εκατ. σε διάστημα 20λέπτου, ο μεν Δείκτης Τραπεζών συνέχιζε προς τις 695, ο δε FTSE25 προς τις 2.330 μονάδες.

Με ροή εντολών που μετά τις 14:20-14:30 επιταχύνθηκε από την πλευρά των αγοραστών κυρίως σε Eurobank -από τα τραπεζικά- και ΔΕΗ -από τα blue chips. Σταδιακά ακολούθησαν και σε άλλες επιλεγμένες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Ένδειξη πως τις τελευταίες ημέρες γίνονται -ενδοσυνεδριακά- και κατοχύρωση μέρους θέσεων (με κέρδος) και επανατοποθέτηση στο πλαίσιο ενός ανοδικού rotation.

Σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων η μετοχή της Eurobank και στο 1,048 ευρώ ακολουθεί την Εθνική, στην επιστροφή τους προς τα επίπεδα τιμών της τελευταίας αμκ τους. Θυμίζω τα 3 ευρώ για την ΕΤΕ, το 1 ευρώ για τη Eurobank.

Ενεργοποίηση αγοραστών στη ΔEΗ, μετά από επίμονες πωλήσεις σε τιμές χαμηλότερα των 9 ευρώ της αμκ.
Εως τα 17,59 νωρίτερα οι αγορές στον τίτλο του ΟΤΕ -σε νέο τοπικό υψηλό-, όλο και εγγύτερα προς τα 17,80 και την υπέρβαση των 8 δισ. (σε χρηματιστηριακή αξία).

Μοιρασμένοι πωλητές - αγοραστές, ενδεικτική η σχέση 56/63 μεταξύ ανοδικών/πτωτικών μετοχών.

Μεγαλύτερο ποσοστό θετικής μεταβολής για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Intralot, Attica Συμμετοχών, ΣΙΔΜΑ, AsCo κ.α. από τα mid&small caps.

Στα 36,2 εκατ. ο τζίρος -μειωμένος συγκριτικά με χθες, Δευτέρα- όπως επίσης και η αξία συναλλαγών μέσω προσυμφωνημένων πράξεων.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v