Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο

Χωρίς αξιόλογες μεταβολές ο Γενικός Δείκτης, καθώς η πτώση της «βαριάς» Coca Cola αντισταθμίζει την άνοδο των τραπεζικών μετοχών. Ξεχωρίζουν ανοδικά Mytilineos, Quest. Ποια mid&small caps βρίσκονται στο επίκεντρο.

Συνεδρίαση σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο

Συντηρείται η ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά, λίγο πάνω από τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χωρίς να έχουν αλλάξει τακτική οι επενδυτές, οι αγοραστές διατηρούν το προβάδισμα, υιοθετώντας προσεκτική στάση, εστιάζοντας επιλεκτικά σε μετοχές, διασφαλίζοντας την ευρύτερη περιοχή των 880 μονάδων ως σημείου αναφοράς.

Σε στενό εύρος η διακύμανση ενδεικτικά για τον ΔΤΡ, δείκτη με την ευρύτερη μεταβλητότητα, οι εντολές περιορίζονται μεταξύ των 646-660 μονάδων. Από τα στενότερα των τελευταίων ημερών, πλην όμως με διακριτή την ελαφρά προς τα άνω διαμόρφωσή του, πρακτικά διευκολύνοντας τους αγοραστές να ανεβάζουν τις τιμές προσεκτικά υψηλότερα.

Οι τρέχουσες τιμές για τον ΔΤΡ αντιστοιχούν σε αυτές της 18ης Φεβρουαρίου, με τον ΔΤΡ να διαγράφει σχηματισμό τύπου V. Με αγοραστές σε Εθνική στα 3,476 ευρώ, σε Alpha Bank στο 1,1505 και σε Eurobank στο 1,064 ευρώ.

Ωστόσο, στοιχείο που διαφοροποιεί την εικόνα της αγοράς, η στροφή ενδιαφέροντος/κεφαλαίων προς μετοχές του δείκτη, με αποτέλεσμα την επαναφορά και του FTSE25 προς επίπεδα Φεβρουαρίου (πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία).

Στις 2.160 μονάδες, νωρίτερα, ο δείκτης, με τη Mytilineos σήμερα στο επίκεντρο επενδυτικών χαρτοφυλακίων που λαβαίνουν θέσεις στον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο. Εως τα 15,64 ευρώ με ισχυρή άνοδο 3,24%, με αυξημένες συναλλαγές.

Στα 2,29 ευρώ εντολές αγοράς στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, ενώ στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αναμενόμενη-φυσιολογική είναι η μερική κατοχύρωση σημαντικών υπεραξιών. Στα 16,35-16,60 ευρώ οι εντολές στη μετοχή, που σε διάστημα εβδομάδας ενισχύεται 5,27% και 27,05% σε μηνιαίο.

Για τους long, ζητούμενη είναι η συντήρηση του ΓΔ πάνω από τις 880 (στις 878 το stop για short θέσεις), με «βλέψεις» για υπέρβαση των 900 μονάδων.

Στα επιμέρους, οι επενδυτές συνεκτιμούν την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων, με ενδεικτική την περίπτωση της Quest Holdings. Με άνοδο 3,39% στα 6,10 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές.

Στις 45/61 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, Intralot, Profile, Quality, Autohellas, Centric κ.α. να ξεχωρίζουν από τα mid&small caps.

Με την αξία συναλλαγών να προσεγγίζει τα 30 εκατ., λίγο πριν τις 14:50.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v