Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρείται η ανοδική φορά στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 920 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, απορροφώντας τις αρχικές πιέσεις. Προσεκτικές κινήσεις από αγοραστές και πωλητές. Βαρίδι ο τίτλος της Coca Cola, πιέσεις για ΑΔΜΗΕ, Aegean, ξεχωρίζει ανοδικά η Τέρνα Ενεργειακή.

Συντηρείται η ανοδική φορά στο Χρηματιστήριο

Με επιφυλακτικές κινήσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι επενδυτές, ακολουθώντας την τάση που διαμορφωνόταν από νωρίτερα στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Από την προσυνεδρίαση πέρασαν εντολές από την πλευρά των πωλητών στις τράπεζες ενώ μεικτές ήταν για τα blue chips.

Συνέπεια αυτών, το άνοιγμα της συνεδρίασης με απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη και μικρή άνοδο για τον FTSE25.

Στην περιοχή των 920 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, καθώς τόσο οι πωλητές όσο και οι αγοραστές δείχνουν να προσέχουν τη συντήρηση της ανοδικής φοράς που διαμορφώνεται στην αγορά από τις αρχές Απριλίου. 

Σε μετοχές των Εθνικής, ΟΤΕ, Eurobank, Μυτιληναίου, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ οι περισσότερες συναλλαγές, με τον τραπεζικό δείκτη να περνά σταδιακά σε θετικό έδαφος, με μεγαλύτερα κέρδη για τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας. 

Πιέσεις για τον «βαρύ» τίτλο της Coca Cola, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρούν ΑΔΜΗΕ και Aegean.  

Μεικτές τάσεις για μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο κ.α., με την τάση να παραμένει ελαφρώς ανοδική σε διάσημα εβδομάδας, ενώ ξεχωρίζει ανοδικά για μια ακόμη συνεδρίαση ο τίτλος της Τέρνα Ενεργειακής

Δεδομένου ότι χρηματιστηριακά η τρέχουσα εβδομάδα περιορίζεται σε τρεις συνεδριάσεις, πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η συντήρηση του Γενιοκού Δείκτη πάνω από τα επίπεδα των 920 μονάδων. 

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v