Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πιάνει τις 950 μονάδες, υπεραποδίδουν οι τράπεζες

Κέρδη άνω του 1% για τον Γενικό Δείκτη, σε μια συνεδρίαση με τζίρο και ρυθμό και τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν υπερδιπλάσιες αποδόσεις. Στις 700 μονάδες ο κλαδικός δείκτης. Ανοδος για ΔΕΗ, υποχωρούν τα ΕΛΠΕ.

Χρηματιστήριο: Πιάνει τις 950 μονάδες, υπεραποδίδουν οι τράπεζες

Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά, συνεχίζουν ανοδικά στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 14.510 (1,05%) ο DAX, από τις 4.489 (0,87%) τα futures του S&P500 και στην περιοχή των 950 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

Συνεδρίαση που από τις πρώτες κιόλας εντολές φάνηκε πως θα έχει συναλλαγές/τζίρο και ρυθμό παρά το... εορταστικό των ημερών.

Σε ικανοποιητικό ρυθμό οι εντολές, συνέχεια στην τάση των τελευταίων συνεδριάσεων, ένδειξη πως «ισχυρά χέρια» είναι εντός παιδιάς αυτή την εβδομάδα.

Στον τραπεζικό κλάδο η επικέντρωση των επενδυτών, με σημαντικό μέρος να αφορά σε βραχυπρόθεσμους, πιθανότατα σε αυτούς που προσβλέπουν στην αξιολόγηση από τη Standard & Poor's, αύριο Παρασκευή.

Στην περιοχή των 700 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, επιβεβαιώνοντας τη βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά, απόρροια της στροφής κεφαλαίων από τα blue chips, όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας και από νωρίς στον Εκηβόλο.

Σε Εθνική και Alpha Bank οι κύριες δύο επιλογές με σταθερούς αγοραστές από την αρχή της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα στη μεν πρώτη οι εντολές να κυμανθούν από τα 3,92 έως τα 4,079 ευρώ, στη δε δεύτερη από το 1,16 έως το 1,208 ευρώ.

Προφανώς στην Εθνική τοποθετείται ρευστότητα ενόψει της επικείμενης αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, συνεκτιμώντας πως το διάστημα επιλογής «τυχαίας τιμής» είναι μέχρι και τη συνεδρίαση της προσεχούς Παρασκευής.

Το αν θα αξιολογηθεί θετικά ή όχι η ελληνική οικονομία από τη Standard & Poor's αύριο, το αν θα ενταχθεί λ.χ. η Εθνική στον MSCI Greece Standard στα μέσα Μαΐου μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι στο... πεδίο, ωστόσο η εισροή κεφαλαίων, το ποντάρισμα αρκετών «ισχυρών χεριών» δείχνει πως το χρηματιστήριο έχει αλλάξει πίστα.

Με αγορές και σε Eurobank (1,0885), Πειραιώς (1,485), συμπληρώνοντας το ανοδικό καρέ του κλάδου.

Πλεονέκτημα των αγοραστών και σε blue chips των ΟΤΕ (17,98), ΟΠΑΠ (14,51), ΔΕΗ (8,35), αλλά και Motor Oil (14,85), Viohalco (4,64).

Με πλεονέκτημα οι αγοραστές και σε ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό, με 53 μετοχές σε θετικό έδαφος έναντι 37 σε αρνητικό.

Στα 36 εκατ. ο τζίρος νωρίτερα, στις 12:05.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v