Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Βίαιη επιστροφή στη ζώνη των 920 μονάδων

Το βαρύ κλίμα στις διεθνείς αγορές πλήττει και την εγχώρια, με τους δείκτες να είναι στο «κόκκινο» από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips η επικέντρωση από την πλευρά των πωλητών.

Χρηματιστήριο: Βίαιη επιστροφή στη ζώνη των 920 μονάδων

Διορθώνουν τα ευρωπαϊκά, σε βαθύ «κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών. Απώλειες 0,53% για τον DAX στις 13.657 μονάδες, ισχυρή διόρθωση έως 2,02% για τον Γενικό Δείκτη στις 920 μονάδες.

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το ενεργειακό, σε χαμηλό 5ετίας το ευρώ έναντι του δολαρίου, με το αρνητικό μείγμα να προβληματίζει κατ' αρχάς τους βραχυπρόθεσμους παίκτες. Από την προσυνεδρίαση διαφάνηκε η τάση, με τη στάση των traders ξεκάθαρα πωλητική, στην προσπάθειά τους να «κλειδώσουν» μέρος των βραχυπρόθεσμων θέσεών τους.

Εως τις 919,75 μονάδες με συναλλαγές αξίας 5,8 εκατ. ευρώ στα πρώτα 10'-15' της συνεδρίασης, υπό το βάρος και της ανακοίνωσης για έκτακτη σύσκεψη (στις 15:00) για το ενεργειακό, μετά τη χθεσινή απόφαση της Μόσχας και την εμπλοκή σε Βαρσοβία, Σόφια.

Σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips η επικέντρωση των πωλητών, εύλογα στα πρώτα καθώς με τον ΔΤΡ να διορθώνει έως τις 650,57 μονάδες η απόδοση παραμένει θετική σε μηνιαίο (8,97%) και από την αρχή του έτους (14,69%).

Θετικό περιθώριο, που εξηγεί τη σπουδή των traders να κατοχυρώσουν θέσεις τους σε Alpha Bank, ETE, Eurobank και Πειραιώς, αλλά και σε τίτλους των ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Coca Cola κ.α.

Πτωτική η τάση για τους βασικούς δείκτες, μετοχές-σηματωρούς, σε μία αναμενόμενη διόρθωση ευρύτερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Μία πρώτη προσπάθεια απορρόφησης της προσφοράς είχε ως αποτέλεσμα συναλλαγές 9,2 εκατ., με ενδεικτική τη γενικότερη εικόνα στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση -με 25 στις 25 του FTSE25-, με διόρθωση για τον ΓΔ έως 2,07%, για τον FTSE25 έως 1,98%, με 2,07% για τον ΔΤΡ.

Στις 10/65 η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 10:55.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v