Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Με τράπεζες η προσπάθεια αντίδρασης

Συνεδρίαση επιλεκτικών κινήσεων, με την προσοχή των επενδυτών στις ανακοινώσεις της Fed. Σε θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να υπεραποδίδουν. Ποιοι τίτλοι εμφανίζουν κινητικότητα. Το ενθαρρυντικό σινιάλο.

Χρηματιστήριο: Με τράπεζες η προσπάθεια αντίδρασης

Σε αναμονή για τις ανακοινώσεις Πάουελ οι πωλητές διατηρούν το πλεονέκτημα που έχουν από νωρίς
στα ευρωπαϊκά. Διαφορετική -συγκριτικά καλύτερη- η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι αγοραστές
έχουν αναλάβει και πάλι την κατάσταση, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να αντιδρά προς τις 905 μονάδες.

Ούτως ή άλλως, συνεδρίαση μέτριων συναλλαγών/τζίρου, με τους απομείναντες ενεργούς επενδυτές να ακολουθούν τακτική επιλεκτικών εντολών, όπως αυτή αποτυπώνεται και στο ταμπλό.

Εχοντας ως σημεία αναφοράς τα χαμηλά ημέρας, κυρίως βραχυπρόθεσμοι παίκτες ήταν αυτοί που από τις 11:45-12:00 άρχισαν να απορροφούν την προσφορά για να ανέβουν σταδιακά, μετά τις 13:30, σε θετικό έδαφος.

Στενό το εύρος διακύμανσης, μεταξύ 894,98-904,07 μονάδων, με διακριτή την απουσία τάσης (σε ημερήσιο), απόρροια της στάσης της πλειονότητας των ξένων, δευτερευόντως όσων εγχώριων τους ακολουθούν.

Ωστόσο είναι ενθαρρυντική η επιβεβαίωση στηρίξεων -και για τους 3 βασικούς δείκτες-, ένδειξη πως το κύριο μέρος των ετεροχρονισμένων ρευστοποιήσεων πραγματοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, της Τρίτης.

Υπό προϋποθέσεις αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επαναφορά υψηλότερα των 910 μονάδων, πλην όμως κυρίαρχο θα παραμείνει σήμερα-Παρασκευή το stock picking. Αυτό γιατί ουσιαστικό και αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον ούτε υπάρχει ούτε φαίνεται άμεσα, εκτός εάν λ.χ. η Fed προχωρήσει σε μη αναμενόμενη θετική κίνηση. Νωρίτερα, στην προθεσμιακή της Νέας Υόρκης, τα futures του S&P500 παρέπεμπαν σε «άνοιγμα» από 0,38% υψηλότερα, από τις 4.185 μονάδες.

Οι 619,47 χαμηλό ημέρας για τον ΔΤΡ, με τους αγοραστές να ενεργοποιούνται αρχικά στη Eurobank (0,9686), στη συνέχεια στην Alpha Bank (1,074), ενώ στην Εθνική από τα 3,61 έως τα 3,718, περιορίζοντας αισθητά τις μεγαλύτερες απώλειες στην αρχή.

Με τον ΟΤΕ σταθερά στο μείον (βάση τα 17,68 ευρώ), αλλά με ΟΠΑΠ σχεδόν σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης στο συν (13,99), ο FTSE25 κυμαίνεται μεταξύ 2.168,65-2.192,37 μονάδων.

Ενισχυτικά του ΟΠΑΠ, οι Motor Oil (14,90), Mytilineos (17,72), Coca Cola (19), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (17,55), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,448) κ.α., καθώς οι αγοραστές έχουν αναλάβει -πλέον- σε περισσότερα blue chips του δείκτη.

Βελτίωση εμφανής και μεταξύ ανοδικών/πτωτικών, με ανατροπή υπέρ των πρώτων και υπερίσχυση καθώς με αγορές ενισχύονται 58 έναντι 45 με πωλήσεις που υποχωρούν.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ, Fieratex, EpsiloNet, Ευρωσύμβουλοι, ΚΕΚΡΩΨ, Phoenix Vega Mezz, Cairo Mezz, Intralot, Qual με άνοδο μεγαλύτερη του 2%.

Στα 30,9 εκατ. ο τζίρος στις 14:10.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v