Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες με τραπεζικό «γύρισμα» στο Χρηματιστήριο

Πτώση κάτω από τις 960 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές να χάνουν τα πρωινά τους κέρδη. Βαρίδι για την τάση η πτώση της Coca Cola. Υψηλές αποδόσεις για mid caps, άνοδος για μετοχές με story.

Απώλειες με τραπεζικό «γύρισμα» στο Χρηματιστήριο

Κινεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, αγώνας για momentum στις ευρωπαϊκές, αλλά στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές ξεκινούν με μικρό πλεονέκτημα.

Σε άνοιγμα από λίγο χαμηλότερες τιμές παραπέμπει η προθεσμιακή αγορά στη Νέα Υόρκη, διορθώνει 0,81% στις 13.915 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη, αλλά στην Αθήνα ένα 5λεπτο ήταν αρκετό για να απορροφηθεί η περιορισμένης έκτασης προσφορά, που βγήκε στην αρχή της συνεδρίασης.

Από τις 866,29 μονάδες ο Γενικός Δείκτης έως τις 870,67 με ελάχιστη τις 864,88 μονάδες, με θετική την τάση σε διευρυνόμενο μέρος της αγοράς.

Σε τραπεζικά χαρτιά, στην πλειονότητα των blue chips και μόχλευση σε επιλεγμένα mid caps η εστίαση traders, επενδυτών, με την προσοχή στις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη σε διάφορα επιχειρηματικά μέτωπα.

Κατά την εκτίμηση των αναλυτών, ακριβώς αυτή είναι η παράμετρος που μετρά υπέρ των long.

Εως τις 567,19 μονάδες η αντίδραση για τον Δείκτη Τραπεζών, έως τις 2.090,64 μονάδες για τον 25άρη, με συναλλαγές σε τίτλους των Εθνικής, Alpha Bank, Mytilineos, OTE, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Intrakat, Eurobank, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ.α.

Με ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις σε Mytilineos, ΔΕΗ, με αγοραστές στις υπόλοιπες, με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών 50/21, ενδεικτική κλίματος, τάσης στα πρώτα 35' της συνεδρίασης.

Ωστόσο, με τα futures του S&P500 από 0,47% χαμηλότερα στις 4.000,75 μονάδες και τα ευρωπαϊκά σε αναζήτηση ισορροπιών, η συνέχεια απαιτεί αυξημένη προσοχή.

Με συγκριτικό πλεονέκτημα μεν οι αγοραστές, αλλά με τους πωλητές σε ετοιμότητα, δεδομένης της αστάθειας στις αγορές.

Επιχειρηματικές διεργασίες, εξελίξεις, οικονομικά αποτελέσματα και παρουσιάσεις εισηγμένων συνθέτουν ένα πλέγμα που λειτουργεί αντασφαλιστικά για τους επενδυτές. Τεχνικά αυτό αποτυπώνεται στην πολύ πιθανή επιβεβαίωση της ευρύτερης περιοχής των 850 μονάδων ως σημείου αναφοράς για την προσπάθεια των long.

Στα 17,79 (2,28%) η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, στα 3,38 (3,36%) της Ideal, στα 2,315 (4,75%) της Intrakat.

Στο επίκεντρο εξελίξεων (και) στις ΑΠΕ η πρώτη, εστίαση στα οικονομικά αποτελέσματα για τη δεύτερη και κινητικότητα για την τρίτη, με τη διοίκηση της εισηγμένης να διευκρινίζει πως είναι σε συζητήσεις με ξένα funds για από κοινού ανάπτυξη στις ΑΠΕ.

Συναλλαγές αξίας 7,2 εκατ. ευρώ, νωρίτερα, στις 11:10.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v