Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με άδειο ρεζερβουάρ κινείται το Χρηματιστήριο

Χωρίς νεύρο η εγχώρια αγορά. Με τον τζίρο να παραμένει σε απελπιστικά επίπεδα και να θυμίζει αυγουστιάτικες διακοπές, το ανακυκλούμενο χρήμα απευθύνεται σε ελάχιστους τίτλους. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν σε μια συνεδρίαση διαδικαστικού χαρακτήρα.

Με άδειο ρεζερβουάρ κινείται το Χρηματιστήριο

Ακόμα μία συνεδρίαση που ακολουθεί την πεπατημένη των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων, αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με κύρια χαρακτηριστικά την έλλειψη συναλλακτικού νεύρου και ενδιαφέροντος.

Με τον τζίρο να παραμένει σε απελπιστικά επίπεδα και να θυμίζει αυγουστιάτικες διακοπές από τον Ιούνιο, ασφαλώς και το ανακυκλούμενο χρήμα απευθύνεται σε ελάχιστους τίτλους, καθώς δεν φτάνει για περισσότερους, περιορίζοντας στο ελάχιστο το ενδιαφέρον και κάνοντας όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις απόλυτα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ασφαλώς και με αυτή τη συναλλακτική δραστηριότητα, οι προσδοκίες για κάτι σημαντικά καλύτερο έχουν μηδενίσει, λείπουν ακόμα και οι όποιες προσπάθειες καλυτέρευσης των αποτιμήσεων, λόγω επερχόμενης λήξης χρηματιστηριακού εξαμήνου και δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες του χώρου που έχουν ξεκινήσει να προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, μη βρίσκοντας το παραμικρό ενδιαφέρον στην εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο οριακά ψηλότερα των 15 εκατ., ενώ ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 821,44 (-0,21%) και 829,87 μονάδων (+0,81%), χωρίς να δείχνει κάποιες διαθέσεις υπέρβασης.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με μεταβολές μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας οι ΑΛΦΑ (+1,32%), ΔΕΗ (+1,54%), ΕΥΔΑΠ (-3,08%), ΜΟΗ (-1,34%), ΜΥΤΙΛ (+2%), ΟΠΑΠ (+1,28%), ΟΤΕ (+1,29%) και ΤΕΝΕΡΓ (-1,94%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, ελάχιστη θετική ένδειξη θα ήταν η κίνηση του ΓΔ προς νέα ημερήσια υψηλά και το κλείσιμο υψηλότερα των 830 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v