Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ψάχνεται ο Γενικός Δείκτης

Οριακές οι κινήσεις για τους βασικούς δείκτες, με τους επενδυτές να προσπαθούν να ελιχθούν σε μια περίοδο που οι ειδήσεις από τα διεθνή μέτωπα δημιουργούν ανησυχίες. Αφύπνισε την αγορά η κίνηση της Ideal για την Byte.

Χρηματιστήριο: Ψάχνεται ο Γενικός Δείκτης

Αρνητικό πρόσημο στις αγορές της Ασίας, σε νέο υψηλό οι τιμές ρεύματος-φυσικού αερίου στην Ευρώπη και στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης οι ενδείξεις παραπέμπουν σε περαιτέρω διόρθωση.

Από 1,02% και τις 3.752 μονάδες τα futures του S&P 500 στη Wall Street, μετά το τραυματικό πρώτο 6μηνο και με τις μέχρι τώρα εξελίξεις/ενδείξεις να προοιωνίζονται συνέχιση των αναταράξεων. Από Νέα Υόρκη, προς όλες τις αγορές διεθνώς, σε ένα εξίσου πολύ κρίσιμο δεύτερο 6μηνο.

Πρώτη συνεδρίαση Ιουλίου και αρχή δεύτερου 6μήνου 2022, και με το «καλημέρα» πτώση από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, μετά το χειρότερο 3μηνο από το 2020.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι επενδυτές δεν έχουν πολλές επιλογές -ούτε καν τη ρευστότητα και πρόθεση να κινηθούν κόντρα στη short τάση των ξένων-, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη να προσεγγίζει -από νωρίς- τα νέα σενάρια για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου σε Ευρώπη και ΧΑ.
Με νέες απώλειες 0,59% χαμηλότερα και των 80 μονάδων ο δείκτης EuroStoxx Banks, «μετρώντας» απώλειες 14,53% σε ετήσιο.

Πωλήσεις από Φρανκφούρτη, Λονδίνο κ.α., με μετοχές (και) ελληνικού ενδιαφέροντος των Deutsche Telekom-Coca Cola Hellenic, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις 2 δεικτοβαρείς μετοχές των ΟΤΕ και Coca Cola/HBC. Ωστόσο, σε αυτή την αγορά είναι οι εξελίξεις σε κλάδους αιχμής που συντηρούν ένα κάποιο επενδυτικό/επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά είναι η πληροφορική στο επίκεντρο, με τη δημόσια πρόταση για την ΒΥΤΕ από την Ideal Συμμετοχών να προσδίδει σχετικό νεύρο στην προσυνεδρίαση. Επιβεβαίωση του ΧΑΜαιλέοντα, που από νωρίς «οσμίστηκε» τις εξελίξεις .

Με πτωτικό χάσμα το «άνοιγμα» της συνεδρίασης και λόγω της αποκοπής μερίσματος (0,571/μτχ.) του ΟΤΕ.
Στα 15,88-16,03 ευρώ η μετοχή, με αγοραστές ωστόσο από τα αρχικά χαμηλά για τον Οργανισμό. Πολύ ψηλά, από τις πρώτες κιόλας εντολές, συναλλακτικά η ΒΥΤΕ «σφήνα» σε χαρτιά του δείκτη.

Από τις 813,10 μονάδες οι πρώτες εντολές, μικρή διόρθωση 3 μονάδων και προσπάθεια επαναφοράς με Coca Cola (21,25), Mytilineos (14,16), Εθνική (2,85) και σημαντική κίνηση για Intrakat (2,40), Intracom (1,578 ευρώ).

Μεικτή τάση για τραπεζικά χαρτιά και blue chips, στα πρώτα 15', με τζίρο 1,95 εκατ. -συγκριτικά μεγαλύτερος σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις-, ένδειξη που υπό προϋποθέσεις μπορεί να προσδώσει χώρο και στους long.

Στις 31/11 η σχέση ανοδικών/πτωτικών στην αρχή της συνεδρίασης, με ενθαρρυντική ένδειξη (και) την προσπάθεια μόχλευσης σε επιλεγμένα mid caps.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v