Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Χαμηλή πτήση στη σκιά της αστάθειας διεθνώς

Νέα υποχώρηση στην εγχώρια αγορά, μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας παγκοσμίως, οικονομικά και γεωπολιτικά. Οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι σε φόντο εκλογολογίας στο εσωτερικό, με τις συναλλαγές ωστόσο να τσιμπούν ελαφρώς. Πίεση στις τράπεζες.

Χρηματιστήριο: Χαμηλή πτήση στη σκιά της αστάθειας διεθνώς

Σε «κόκκινο φόντο» κινούνται τα κυριότερα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και η εικόνα αυτή δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το «υπερευαίσθητο» στις «νότιες» κινήσεις Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Η νευρικότητα στις Διεθνείς Αγορές εντείνεται και από τις επιθετικότερες διαθέσεις που εμφανίζουν οι πωλητές στην Αγορά Κρυπτονομισμάτων και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα, το Bitcoin να δοκιμάσει τιμές χαμηλότερα των $20.000.

Από την αρχή των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου κινείται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, καθώς του λείπουν οι σημαντικές βοήθειες από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ σχετικά αυξημένος δείχνει ο τζίρος και αυτό ανεβάζει το ενδιαφέρον.

Μένει να φανεί αν η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα θα έχει ως αποτέλεσμα την απορρόφηση της προσφοράς, ή οι επιθετικές κινήσεις των πωλητών θα «σπρώξουν» τις αποτιμήσεις σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, ο ΓΔ έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας στις 816,46 μονάδες (-0,91%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 5,5 εκατ.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με θετικό πρόσημο προσπαθούν οι ΔΕΗ (+1,26%), ΜΟΗ (+0,23%), ΜΠΕΛΑ (+0,07%) και ΣΑΡ (+0,60%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι ΚΟΥΕΣ (-2,46%), ΒΙΟ (-2,20%) και ΛΑΜΔΑ (-2,27%).

«Κόκκινο» και το βαρύδεικτο τραπεζικό ταμπλό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το -1,17% του κλαδικού τους δείκτη.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, μόνο οι ΙΝΤΚΑ (+2,76%), ΙΝΚΑΤ (+5,26%) και ΕΣΥΜΒ (+2,10%), σημειώνουν αξιοπρόσεκτα κέρδη, με σχετικά πειστικές συναλλαγές.

Προσοχή, όσο ο Γενικός Δείκτης δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 835 (εκθετικός ΚΜΟ 30 μηνών), η βραχυπρόθεσμη τάση είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο των “sellers”.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v