Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια εξισορρόπησης χωρίς δυνάμεις

Κάποιες πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν οι αγοραστές σε δεικτοβαρείς τίτλους δείχνουν μια διάθεση κινήσεων, ώστε να υπάρξει εξομάλυνση πιέσεων. Ωστόσο το διεθνές περιβάλλον σε Ευρώπη και ΗΠΑ δεν βοηθάει. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν. Βελτιωμένος τζίρος.

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια εξισορρόπησης χωρίς δυνάμεις

Με τον γερμανικό DAX να δοκιμάζει τιμές χαμηλότερα των 13.000 μονάδων και τις υπόλοιπες κύριες ευρωπαϊκές αγορές να παραμένουν σε αρνητικό βηματισμό, ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου δίνει τη δική του μάχη να αποφύγει το αρνητικό, τελικό, πρόσημο, με παντελώς απρόβλεπτη την έκβαση αυτής της προσπάθειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συνεδρίασης, ο Δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, αλλά έχει δώσει μία πρώτη αντίδραση από τα πρωινά χαμηλά των 816,46 μονάδων (-0,91%), λόγω κάποιων περισσότερων πρωτοβουλιών που ανέπτυξαν οι αγοραστές σε δεικτοβαρείς τίτλους.

Σχετικά ενισχυμένος και ο τζίρος, φθάνει στα 30,5 εκατ., από τα οποία τα 11,2 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ΑΔΜΗΕ (+1,38%), ΑΡΑΙΓ (+1%) ΔΕΗ (+2,91%) και ΟΤΕ (+1,59%) είναι οι τίτλοι που δίνουν τις περισσότερες βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ενώ οι μεγαλύτερες πιέσεις σημειώνονται σε ΕΥΡΩΒ (-1,27%), ΒΙΟ (-1,91%), ΕΛΠΕ (-1,41%), ΚΟΥΕΣ (-1,52%), ΛΑΜΔΑ (-1,60%), ΜΥΤΙΛ (-1,32%), ΟΛΠ (-1,15%), ΟΠΑΠ (-1,26%) και ΤΕΝΕΡΓ (-1,80%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, εν μέσω φημών, δείχνει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον ο Όμιλος Ιντρακόμ, με ΙΝΚΑΤ (+14,83%) και ΙΝΤΚΑ (+9,04%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, εκείνο για το οποίο πρέπει να ανησυχούν όσοι παίρνουν θέσεις βραχυπρόθεσμου επενδυτικού ορίζοντα στο Χ.Α. είναι οι διαθέσεις που θα επιδείξουν οι Διεθνείς Αγορές, καθώς σε αρνητικό ξεκίνημα παραπέμπουν και τα futures των δεικτών στη Wall Street.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v