Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επικίνδυνες ισορροπίες στο όριο των 800 μονάδων

Ελεγχόμενη διολίσθηση για τον Γενικό Δείκτη, με αποκαρδιωτικό τζίρο. Στις τραπεζικές μετοχές επικεντρώνονται οι πωλητές, βαραίνει την τάση και η πτώση της Coca Cola. Κέρδη για Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, κινητικότητα στην Ιντρακόμ.

Χρηματιστήριο: Επικίνδυνες ισορροπίες στο όριο των 800 μονάδων

Αν και οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές έχουν δώσει μία πρώτη αντίδραση από τα πρωινά χαμηλά και έχουν γυρίσει σε μικτά πρόσημα, παραμένει με ήπιες απώλειες ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ισορροπώντας στο επίπεδο των 800 μονάδων.

Απόλυτα αποκαρδιωτικός ο τζίρος, μόλις και μετά βίας πλησιάζει τα 11 εκατ., από τα οποία το 0,3 εκατ. αφορά προσυμφωνημένη συναλλαγή για τη ΛΑΜΔΑ, μετά από τρεις ολόκληρες ώρες συνεδρίασης.

Από την άλλη, ανοιχτά παραμένουν τα μέτωπα των ανησυχιών καθώς, σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθωρισμός τον Ιούνιο στην Ευρωζώνη έφθασε στο 8,6%, από 8,1% τον Μάιο. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός Ιουνίου στην Ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,8%.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει διπλάσια αύξηση επιτοκίων την Πέμπτη, από τις 25 μονάδες βάσης που έχει προαναγγείλει, για την αντιμετώπιση της επιδείνωσης του πληθωρισμού», σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναμένει ότι η Ρωσία θα επανεκκινήσει τον Nord Stream 1 αυτή την εβδομάδα. Εργαζόμαστε με την υπόθεση ότι δεν θα επιστρέψει σε λειτουργία. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ληφθούν ορισμένα πρόσθετα μέτρα», δήλωσε ο επίτροπος Προϋπολογισμού Γιοχάνες Χαν.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., αξίζει να σημειωθεί ότι από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζει η κινητικότητα που σημειώνεται στην Ιντρακόμ (+2,41%), ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση τα σημαντικότερα κέρδη σημειώνουν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,23%), ΜΟΗ (+1,98%) και ΤΕΝΕΡΓ (+2,37%).

Αντίθετα πιέζονται οι ΑΛΦΑ (-1,05%), ΕΤΕ (-1,01%), ΠΕΙΡ (-1,33%), ΕΕΕ (-1,92%) και ΕΛΠΕ (-1,45%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη η επιστροφή του Γενικού Δείκτη σε θετικό πρόσημο και το κλείσιμο υψηλότερα των 806 μονάδων, όμως με αυτούς τους τζίρους, ακόμα και τα απλά φαίνονται ιδιαίτερα δύσκολα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v