Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετεροχρονισμένη ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Επιχείρηση-ριμπάουντ στην εγχώρια αγορά, με διαφορά φάσης έναντι των διεθνών αγορών. Ενισχυμένος ο τζίρος συγκριτικά με την ανομβρία των προηγούμενων συνεδριάσεων. Στα βαριά χαρτιά η πλειονότητα των αγοραστών. Ελάχιστες κινήσεις στα MidCaps.

Ετεροχρονισμένη ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Με μικρή χρονοκαθυστέρηση ακολουθεί τα χθεσινά σημαντικά κέρδη των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών και η Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, σε μία συνεδρίαση που ιδιαίτερη αίσθηση κάνει η αυξητική διάθεση που επιδεικνύει ο τζίρος.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση χρειάστηκαν 15 λεπτά για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο τζίρου, ενώ σήμερα συμπληρώθηκε σε 4 λεπτά και το πρώτο ημίωρο συναλλαγών βρήκε τον τζίρο στα 5 εκατ., ενώ χθες ήταν μόλις στο 1,7 εκατ.

Από εκεί και πέρα και σήμερα το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του ενδιαφέροντος δείχνει να εξαντλείται μέσα στα στενά όρια του FTSE25, ενώ ελάχιστες είναι οι πρωτοβουλίες των αγοραστών, που εκδηλώνονται σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Ξεκινώντας από τις βαρύδεικτες μετοχές, αξίζει να σημειωθεί ότι με οριακές απώλειες κινούνται μόνο οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-0,23%) και ΜΠΕΛΑ (-0,13%), ενώ από τους τίτλους που διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι ΑΛΦΑ (+4,30%), ΕΤΕ (+4,17%), ΠΕΙΡ (+3,67%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+3,19%), ΔΕΗ (+3,53%) και ΜΥΤΙΛ (+2,27%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν θετικά οι Άβαξ (+2,60%) και ΦΒΜΕΖΖ (+4,42%).

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, έχοντας ως μέχρι στιγμής υψηλό τις 817,24 μονάδες (+1,38%), ενώ ο τζίρος, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, πλησιάζει τα 8,5 εκατ., από τα οποία το 0,2 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΒΜΕΖΖ).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης θα είναι ιδιαίτερα θετική ένδειξη το κλείσιμο του κλαδικού δείκτη των τραπεζών, υψηλότερα των 484 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v