Χρηματιστήριο: Χτίζει απόσταση «ασφαλείας» από τις 800 μονάδες

Κοντά στα υψηλά ημέρας ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν διπλάσια κέρδη από το ταμπλό. Ισχυρή ανοδική κίνηση για ΔΕΗ, άνοδος και για ΓΕΚ Τέρνα, Mytilineos. «Τσιμπημένος» ο τζίρος.

Χρηματιστήριο: Χτίζει απόσταση «ασφαλείας» από τις 800 μονάδες

Με τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές να διατηρούν τα μικρά κέρδη, η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο βρήκε τον Γενικό Δείκτη κοντά στα υψηλά ημέρας, καθώς οι λίγοι αγοραστές προσπαθούν να δημιουργήσουν απόσταση ασφαλείας από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, ενώ σχετικά ενισχυμένος δείχνει και ο τζίρος.

Είναι ενδεικτικό ότι με την παρέλευση των πρώτων τριών ωρών, ο τζίρος φθάνει στα 23,5 εκατ., από τα οποία τα 3,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΒΜΕΖΖ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΑΛΦΑ), όταν χθες την ίδια ώρα ο τζίρος έφθανε στα 10,7 εκατ.

Όπως αναφέρθηκε και στο προηγούμενο σχόλιο, το ενδιαφέρον των traders περιορίζεται, κατά κύριο λόγο, στους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ από τα «χαμηλότερα στρώματα» του ταμπλό διακρίνονται θετικά οι ΦΒΜΕΖΖ (+5,02%), MIG (+4,18%) και ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+3,59%).

Επιστρέφοντας στα στενά όρια του FTSE25, όπου δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επικρατεί το «πράσινο», οι μοναδικές «κόκκινες παραφωνίες» είναι οι ΕΛΧΑ (-0,56%), ΜΠΕΛΑ (-0,81%), ΣΑΡ (-1,04%) και ΤΕΝΕΡΓ (-0,29%).

Από τις Δεικτοβαρείς μετοχές που κινούνται προς υψηλότερα επίπεδα, τα μεγαλύτερα κέρδη για ΑΛΦΑ (+4,03%), ΕΤΕ (+3,29%), ΠΕΙΡ (+4,47%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+3,19%), ΔΕΗ (+5,59%) και ΜΥΤΙΛ (+3,11%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη η περαιτέρω ενδυνάμωση του τζίρου, η αύξηση του αριθμού των θετικών ημερήσιων πρωταγωνιστών και το κλείσιμο των βασικών δεικτών κοντά στα υψηλά ημέρας.

Από την άλλη, αυξημένη προσοχή χρειάζονται οι τίτλοι που αναρριχώνται σε τιμές, χωρίς πειστικές συναλλαγές και δεν είναι λίγοι αυτοί, καθώς τα χαρτοφυλάκια που θα ακολουθήσουν την εν λόγω κίνηση, θα έχουν να αντιμετωπίσουν αυξημένη πιθανότητα εγκλωβισμού.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v