Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παίγνια μηδενικού αθροίσματος στο Χρηματιστήριο

Με επιφύλαξη οι κινήσεις στην εγχώρια αγορά, με μεταβολή ελάχιστων μονάδων του Γενικού Δείκτη, σε μια συνεδρίαση με ευδιάκριτη έλλειψη πρωτοβουλιών. Ποιοι τίτλοι συνδυάζουν κέρδη με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές σε blue chips και MidCap.

Παίγνια μηδενικού αθροίσματος στο Χρηματιστήριο

Με τον Γενικό Δείκτη να αναλώνεται σε μια κίνηση που το εύρος της δεν ξεπερνά τις τρεις μονάδες και τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους να ταλαιπωρούνται σε κινήσεις πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Ευνόητο είναι ότι με τέτοια εικόνα μηδενικού ενδιαφέροντος, οι περισσότεροι από όσους έχουν την υποχρέωση να παρακολουθούν τα δρώμενα στο ταμπλό του Χ.Α. μέχρι τέλους, δεν εύχονται τίποτε άλλο από το να «σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη».

Είναι απόλυτα ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει, πως λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συνεδρίασης, ο ΓΔ έχει κινηθεί μεταξύ 831,10 (+0,27%) και 827,41 μονάδων (-0,18%), ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας πλησιάζει τα 12 εκατ., από τα οποία το 1,2 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΣΑΡ, ΜΠΕΛΑ).

Μικτή η εικόνα στις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, την ώρα που η Τσεχική Προεδρία ανακοίνωσε ότι «οι υπουργοί Ενέργειας που συνεδρίαζαν στις Βρυξέλλες έφθασαν σε πολιτική συμφωνία για τη μείωση της ζήτησης αερίου, ενόψει του επικείμενου χειμώνα».

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ελάχιστοι οι τίτλοι που συνδυάζουν αξιοπρόσεκτα κέρδη με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και πιο συγκεκριμένα οι ΙΝΛΟΤ (+6,15%), ΦΡΙΓΟ (+5,26%), ΙΝΚΑΤ (+3,06%), ΒΥΤΕ (+1,99%) και ΕΠΣΙΛ (+1,48%).

Επιστρέφοντας στους «μεγάλους» του ταμπλό, με μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται οι ΕΤΕ (-1,14%), ΑΡΑΙΓ (+3,28%), ΛΑΜΔΑ (+1,49%) και ΜΟΗ (-1,18%).

Εξαιρετικά χαμηλή η συναλλακτική δραστηριότητα και στην Αγορά Παραγώγων, όπου ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει διακινήσει μόλις 77 συμβόλαια.

Με αυτές τις συναλλαγές και με τη «μεγάλη εικόνα» να επιβεβαιώνει τη συναλλακτική απονεύρωση, κάθε ενδεχόμενο για το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη παραμένει ανοιχτό.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v