Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανοδικός βηματισμός με χαμηλό συναλλακτικό τέμπο

Η προσοχή στην εγχώρια αγορά επικεντρώνεται στις κινήσεις επιμέρους τίτλων, καθώς όλα δείχνουν ότι, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, δεν αναμένεται κάποια έκπληξη από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας. Η εικόνα σε τράπεζες, blue chips και MidCaps.

Χρηματιστήριο: Ανοδικός βηματισμός με χαμηλό συναλλακτικό τέμπο

Ήπια ανοδικά κινούνται τα κύρια Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, καθώς οι ενεργοί επενδυτές έχουν επιλέξει τη στάση αναμονής, περιμένοντας την απόφαση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), όσον αφορά την επιτοκιακή της πολιτική και όχι μόνο.

Με ήπια ανοδικές διαθέσεις κινείται στο ξεκίνημα των συναλλαγών και ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, παίρνοντας κάποιες βοήθειες από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ σαφώς πιο επιφυλακτική είναι η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Εκείνο που δεν φαίνεται να αλλάζει, είναι οι συναλλακτικές επιδόσεις του Χ.Α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν 12 λεπτά συνεδρίασης για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο τζίρου, όσο δηλαδή και χθες, ενώ στο ημίωρο ο τζίρος έφθασε στο 1,6 εκατ. (2,7 εκατ. χθες, από τα οποία το 0,8 εκατ. ήταν «πακέτο» για ΣΑΡ).

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, δεν αναμένεται κάποια έκπληξη από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας και μοιραία η προσοχή επικεντρώνεται στις κινήσεις επιμέρους τίτλων.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφεται σε ΕΤΕ (+1,44%), ΕΥΡΩΒ (+1,08%), ΑΡΑΙΓ (-1,12%), ΕΕΕ (+2,24%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-1,52%), ΕΛΠΕ (+1,49%) και ΚΟΥΕΣ (+1%).

Λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, με τριψήφιο όγκο συναλλαγών παραμένει η μετοχή της ΑΡΑΙΓ, ενώ με όγκο λίγο μεγαλύτερο των 1.000 τεμ. παραμένουν οι EΛΠΕ και ΜΠΕΛΑ (+0,13%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, κάτι προσπαθούν να κάνουν ΑΒΕ (+3,71%), ΒΥΤΕ (+1,99%) και ΙΝΚΑΤ (+2,94%).

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση του Γενικού Δείκτη με τις 834 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 μηνών).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v