Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μπρα ντε φερ αγοραστών-πωλητών, πάνω o τζίρος

Δυνατά ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο τζίρος στην εγχώρια αγορά, για να ρίξει ρυθμούς αργότερα, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί από τα πρωινά υψηλά. Πώς παίζεται το στοίχημα των 845 μονάδων. Ποιοι μετοχικοί τίτλοι ξεχωρίζουν σε blue chips και MidCaps.

Χρηματιστήριο: Μπρα ντε φερ αγοραστών-πωλητών, πάνω o τζίρος

Δείχνουν να υποχωρούν από τα αρχικά υψηλά οι κύριοι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες και την κίνηση αυτή ακολουθεί και ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι DAX και FTSE100 έχουν γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο και σε ελεγχόμενες απώλειες και με μικρά κέρδη παραμένει μόνο ο CAC 40.

Αντίστοιχα, ο ΓΔΧΑ, έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμής υψηλό στις 841,22 μονάδες (+0,76%), με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών, υποχωρεί προς τις 837,26 μονάδες (+0,29%) αλλά παραμένει με θετικό πρόσημο.

Δυνατά ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο τζίρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο εκατομμύριο συμπληρώθηκε μόλις σε τρία λεπτά συναλλαγών (χθες και προχθές χρειάστηκαν 12 λεπτά συνεδρίασης για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο τζίρου), το ημίωρο συμπληρώθηκε με 6 εκατ. (χθες 1,6 εκατ. και προχθές 2,7 εκατ.), ενώ η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο στα 8,2 εκατ. (χθες 3,4 εκατ. και προχθές 4,5 εκατ.), από τα οποία τα 0,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένη συναλλαγή στην ΕΥΡΩΒ.

Είναι περισσότερο από ευδιάκριτο ότι μετά το πρώτο ημίωρο οι συναλλαγές κατέβασαν ρυθμούς και μένει να φανεί αν κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το ανοδικό ξεκίνημα και «ξεφόρτωσαν χαρτιά».

Με σαφέστατο πλεονέκτημα των «πράσινων» τίτλων το ταμπλό του FTSE25, όπου ξεχωρίζουν θετικά οι ΕΤΕ (+1,46%), ΠΕΙΡ (+1,18%), ΑΔΜΗΕ (+1,55%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,61%), ΔΕΗ (+1,09%) και ΣΑΡ (+1,36%), ενώ από τις μετοχές που υποχωρούν, μόνο ΛΑΜΔΑ (-1,13%) και ΜΠΕΛΑ (-1,72%) σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Παραμένει πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο, το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 845 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v