Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στις τράπεζες το βραχυπρόθεσμο στοίχημα

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη, που κινείται πάνω από τις 870 μονάδες. Κέρδη άνω του 10% στην εβδομάδα για τις τράπεζες, με σημαντικές εισροές κεφαλαίων στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σειρά στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων παίρνει ο ΟΤΕ.

Χρηματιστήριο: Στις τράπεζες το βραχυπρόθεσμο στοίχημα

Ισχυρή άνοδος στην Νέα Υόρκη, με θετικό πρόσημο οι αγορές στην Ασία και στο "πράσινο" η προθεσμιακή
στην Wall Street.

Η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊπέι αξιολογήθηκε- τιμολογήθηκε από τους traders, με την προσοχή τους να εστιάζεται και στα οικονομικά στοιχεία, εταιρικά αποτελέσματα με αποτέλεσμα τα futures του S&P500 να παραπέμπουν από τις 4.153 μονάδες προς υψηλότερα.

Από τις 13.587 (1,03%) ο DAX, από τις 870 (0,05%) ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στα καθ' ημάς, χαρακτηριστικό των πρώτων συνεδριάσεων Αυγούστου η αυξητική τάση συναλλαγών/τζίρου με ενδεικτικά τα 73 εκατ. της χθεσινής, τα 58 εκατ. της προχθεσινής. Επίσης ενδεικτικά τα 17 εκατ. αξίας συναλλαγών στη μετοχή της Alpha Bank, καταδεικνύοντας τον προσανατολισμό (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων.

Στο στοίχημα της επιβεβαίωσης (ή όχι) της σταδιακής επαναφοράς του πολύπαθου κλάδου προς την "επενδυσιμότητα" έγιναν σημαντικές εισροές ξένων (κυρίως αμερικανικών) κεφαλαίων από τα χαμηλά (450 μον.) του ΔΤΡ (με εμφανή σχηματισμό διπλού πυθμένα στις 6 και 14 Ιουλίου)

Αποδόσεις 10,11% στην εβδομάδα και 16,22% στο μήνα-για τον ΔΤΡ- σε αυτή την συγκυρία μόνο αμελητέες δεν είναι, πολύ δε περισσότερο όταν ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (EuroStoxx Banks).

Στα τραπεζικά χαρτιά λοιπόν το βραχυπρόθεσμο bet, με γνώμονα και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μηνου (ειδικότερα δεύτερου 3μηνου) με ικανοποιητική- κατά γενική εκτίμηση- εικόνα. Βελτίωση, που προεξοφλήθηκε από τα ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, δίνοντας ζωογόνες "ανάσες" και ρευστότητα σε όσους ακολούθησαν.

Στο πλαίσιο εύλογης μερικής κατοχύρωσης θέσεων οι συναλλαγές της Τρίτης- Τετάρτης, με την Πειραιώς να "κλείνει την αυλαία" των αποτελεσμάτων εχθές.

Στις 565,99 ο ΔΤΡ, οι 560 και 570 μονάδες τα όρια για τον δείκτη, με ζητούμενο- για τους long- ένα κλείσιμο εβδομάδος (αύριο Παρασκευή) έστω οριακά πάνω από τις 580 (κατ' ελάχιστον).

Μετά τις τραπεζικές, στα blue chips με τον ΟΤΕ να συνεχίζει σήμερα με την ανακοίνωση μεγεθών 6μηνου.
Από τα 16,61 ευρώ η μετοχή και αφού έχει ολοκληρωθεί συσσώρευση-"μάζεμα" από τα 16,50-16,60 με ζητούμενη την διαφυγή άνω των 17 ευρώ.

ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ, Mytilineos με την διάρθρωση των μεγεθών τους- για το πρώτο 6μηνο- ενισχύουν τους long αναλυτές στην εκτίμησή τους, πως ένα σημαντικό κομμάτι της εγχώριας (εισηγμένης στο ΧΑΑ) επιχειρηματικότητας διαθέτει και αντισώματα να ανταπεξέλθει και σε αυτή την κρίση αλλά και να συνεχίσει τη μεγέθυνση της.

Εκτίμησή τους, πως ανάλογη εικόνα θα εμφανίζουν και άλλες-αρκετές- εισηγμένες από τον FTSE25, τα mid caps, δικαιολογώντας υψηλότερες αποτιμήσεις.

Για να δούμε...

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v