Νέος γύρος ήπιων πιέσεων στο Χρηματιστήριο

Διολισθαίνει προς τις 890 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, εν μέσω ενεργειακής καταιγίδας και ρευστοποιήσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο, στηρίζουν την αγορά ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Νέος γύρος ήπιων πιέσεων στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια ανασύνταξης μετά τη χθεσινή «βουτιά», με οριακά θετικό πρόσημο για DAX και futures S&P 500
και προσεκτική -μέχρι τώρα- διαχείριση της κατάστασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με οδηγό την προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης το ξεκίνημα της συνεδρίασης σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο με μεικτές τάσεις, με μεθοδική απορρόφηση της προσφοράς, με αποτέλεσμα ο DAX από τις αρχικές 13.163 να συνεχίσει χαμηλότερα έως τις 13.157, απ' όπου βγήκε αντίδραση προς τις 13.258 μονάδες

(Παρ)ακολουθώντας τα futures του S&P 500 στις 4.149 (0,21%) οι επενδυτές στο ΧΑ, με διακύμανση για τον ΓΔ όχι χαμηλότερα των 890 (συγκεκριμένα έως τις 891,05) για τον ΓΔ, στα πρώτα 30' της συνεδρίασης. Συναλλαγές αξίας 5,4 εκατ., χωρίς προσυμφωνημένες πράξεις, αποκλειστικά από εντολές πωλητών σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips. Εως τις 592,29 ο ΔΤΡ, έως τις 2.153,36 ο FTSE25 με εντολές κυρίως στην 5άδα των Alpha Bank, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Πειραιώς, Mytilineos, Coca Cola HBC, σε όλες με πωλητές.

Στην έκτη θέση, η Αστικά Ακίνητα -θυγατρική της Αlpha Bank- στα 10,75 (9,03%) με αυξημένες συναλλαγές.
Στο 92% η συμμετοχή του βασικού μετόχου, με «σφικτό» free float η διαμόρφωση αποτίμησης 147,7 εκατ. Με άνοδο 28,97% σε διάστημα εβδομάδας.

Τη 10άδα συμπληρώνουν Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank.

Πωλητές στις δύο τραπεζικές, άμυνες για τους long από την αρχή με ΟΤΕ, για να ακολουθήσει ο ΟΠΑΠ. ΤΙΤΑΝ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ, Lamda Development με αγορές καθώς οι long μαζεύουν σταδιακά/μεθοδικά την όποια προσφορά, βελτιώνοντας περισσότερο την εικόνα στα Large Caps.

Προσπάθεια που δημιουργεί ανάλογη τάση και στα mid&small caps, με αποτέλεσμα στις 11:10 η ισόπαλη σχέση ανοδικών/πτωτικών με 34 μετοχές εκατέρωθεν.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v