Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

Η Coca Cola ηγείται της προσπάθειας στην εγχώρια αγορά, που ευθυγραμμίζεται με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πάνω από 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Ηπιες πιέσεις σε Eurobank και Motor Oil. Αγοραστές σε Εθνική, Viohalco και ΔΕΗ.

Κίνηση αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια αντίδρασης στα ευρωπαϊκά, με την προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης στο «πράσινο».
Αμεση η ανταπόκριση traders, επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συνδρομή Λονδίνου. Αποτέλεσμα η επαναφορά για τον Γενικό Δείκτη προς τις 880 μονάδες, με οδηγό την Coca Cola HBC. Εντυπωσιακό «άνοιγμα» για το «βαρύ» χαρτί του δείκτη, απόρροια ισχυρής ανοδικής κίνησης της Coca Cola Hellenic στον FTSE100, στο City.

Από 3,19% υψηλότερα η μετοχή της CCH, συνακόλουθα οι πρώτες εντολές για την Coca Cola HBC να περάσουν από τα 23,50 στα 23,96 ευρώ, μέσα σε μόλις 15'.Με συναλλαγές που νωρίς νωρίς ξεπέρασαν τις 16.000 τμχ., όσες συνολικά στη χθεσινή συνεδρίαση. Χρηματιστές απέδιδαν τη σπουδή των αγοραστών στη χθεσινή αργία στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και τις ετεροχρονισμένες εντολές από τα... υπόλοιπα της Παρασκευής.

Με την Coca Cola HBC έως 4,54% υψηλότερα, εύλογο το έως 1,28% για τον FTSE25 και έως 1,35% για τον ΓΔ.
Με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές, ταχύτερη ροή εντολών σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο ημίωρο της χθεσινής συνεδρίασης. Εντολές κυρίως σε blue chips και λιγότερο σε τραπεζικά χαρτιά, ειδικότερα σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Jumbo Development, Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΛΠ κ.α., με ενδεικτικό το ότι στις 11:00 σε μόλις 2 από τις 25 μετοχές του δείκτη οι πωλητές είχαν μικρό προβάδισμα. Σε Motor Oil (18,82) και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (17,91).

Χρηματιστές εκτιμούσαν ως φυσιολογική την άμεση ανταπόκριση της αγοράς στην τάση που διαμορφωνόταν από νωρίς με τα futures του S&P500 (4.059 με 0,69%) και από τις 10:00 και μετά σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο κ.α. ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις 57/12 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, καθώς την προσπάθεια ανοδικής διόρθωσης στις μετοχές του FTSE25 ακολουθούν επενδυτές και σε mid caps. Elinoil, ΕΚΤΕΡ, Πλαίσιο, AVAX, Intrakat κ.α. ενδεικτικά, με απόδοση μεγαλύτερη του 2%, με την αξία συναλλαγών στα 4,9 εκατ. στο ημίωρο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v