Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσεκτικός βηματισμός με χαμηλό τζίρο

Διστακτικές κινήσεις στην εγχώρια αγορά, όπως αποτυπώνονται στην αξία συναλλαγών, μετά την ψυχρολουσία της Τρίτης. Σε ποιες μετοχές εστιάζεται το πλεονέκτημα των αγοραστών και πού η επάνοδος των πωλητών. Υποτονικό το κλίμα στα mid caps.

Χρηματιστήριο: Προσεκτικός βηματισμός με χαμηλό τζίρο

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, επιφυλακτική προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Στο «πράσινο» η προθεσμιακή αγορά στη Νέα Υόρκη, οριακές απώλειες για τον DAX στη Φρανκφούρτη, με την προσοχή στραμμένη (και) στην ανακοίνωση στοιχείων πληθωρισμού από τη Eurostat.

Η αρχική αντίδραση των επενδυτών στο γερμανικό χρηματιστήριο ενισχύει όσους κάνουν λόγο για «τιμολόγηση» των αρνητικών ειδήσεων από τις αγορές. Θα δούμε στη συνέχεια, με τα νέα για το σύνολο των οικονομιών της Ευρώπης.

Στα καθ' ημάς προσεκτικές οι πρώτες κινήσεις, περιορισμένες όπως αποτυπώνονται στην αξία συναλλαγών (του πρώτου ημιώρου), αλλά με παράγοντες της αγοράς να περιμένουν για σήμερα κάτι περισσότερο συναλλακτικά.

Κυρίως λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI συνδυαστικά με το γεγονός πως το χρηματιστήριο της Μόσχας παραμένει «αποκλεισμένο». Ενδεχομένως κάποια κεφάλαια που ενεργούν σε αναδυόμενα χρηματιστήρια να κινηθούν και προς το ΧΑ.

Θα φανεί, από τις 14:00-15:00 και μετά.

Προσώρας, κάποιες εντολές από αγοραστές έγιναν κυρίως σε συγκεκριμένα blue chips, με αποτέλεσμα τη διακύμανση του FTSE25 προς τις 2.071 μονάδες. Αντίστοιχα προς τις 860 ο Γενικός Δείκτης.

Ωστόσο ο τζίρος μέτριος, στα 3,8 εκατ. στις 11:00, κυρίως σε Motor Oil, OTE, Alpha Bank, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική, Eurobank και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Πλεονέκτημα των αγοραστών, που εστιάζουν κατ' αρχάς στον τίτλο της ΜΟΗ. Γνώμονας τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες, συνδυαστικά με την ενημέρωση αναλυτών σήμερα.

Εως τα 18,95 οι εντολές, οριακά από το τελευταίο «υψηλό» των 18,98 ευρώ.

Επάνοδος πωλητών λίγο μετά τις 11:00 σε ΟΤΕ και Eurobank, Πειραιώς, με συνέπεια τη διολίσθηση, εκ νέου, προς τις 855 μονάδες για τον ΓΔ.

Υποτονικό το κλίμα στα mid caps, στις 31/37 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v