Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 830 μονάδες παραμένει ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές να διαχειρίζονται το sell off στη Wall Street. Σε ποιες μετοχές έχουν το πλεονέκτημα οι πωλητές, πού «επιχειρούν» οι long. Κινητικότητα στα mid caps και λόγω FTSE Russell.

Ελεγχόμενες οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια αναδιάταξης δυνάμεων στα ευρωπαϊκά, με την προσοχή στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης.

Σε αντίδραση κατά 0,55% προς τις 3.975 μονάδες των futures του S&P500 παραπέμπει η μέχρι τώρα διακύμανσή τους, εξέλιξη που επενεργεί στις κινήσεις των επενδυτών σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 13.150 με απώλειες 0,35% ο DAX, στις 7.335 κατά 0,68% χαμηλότερα ο FTSE100, και στα καθ' ημάς οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στο εύρος των 832,57 έως 838,85 μονάδων, με τη ροή εντολών-αξία συναλλαγών σε μέτριο ρυθμό.

Ένδειξη πως από την πλευρά πωλητών - αγοραστών επιχειρείται η διαχείριση των συνεπειών του χθεσινού sell off στη Wall Street.

Με το βλέμμα στην Παρασκευή και τη συνεδρίαση της FeD την προσεχή εβδομάδα (20-21 Σεπτεμβρίου), η εστίαση (κυρίως) των traders, σε μία συγκυρία που η μεταβλητότητα συντηρείται σε υψηλά επίπεδα. Νέα κανονικότητα στην οποία προσαρμόζονται (ή και προσπαθούν να προσαρμοστούν) traders και επενδυτές, με ό,τι αυτό σημαίνει για συνεδριάσεις ακραίου volatility. Πρακτικά σε μία συνεδρίαση όπως η χθεσινή, τόσο για αγοραστές όσο και για πωλητές, δημιουργούνται ευκαιρίες αλλά και παγίδες, κατ' αρχάς για όσους ενεργούν βραχυπρόθεσμα.

Σε Εθνική, Jumbo, OTE, Eurobank, Mytilineos η πρώτη 5άδα εντολών, σε όλες με πλεονέκτημα πωλητών και σε Alpha Bank, Motor Oil, ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Πειραιώς η δεύτερη, με πλεονέκτημα αγοραστών μόνο για τη ΜΟΗ.

Σε ΜΟΗ και ΕΛΠΕ ενεργούν αγοραστές, μετά την τελευταία σημαντική διόρθωση -με αφορμή τα σχεδιαζόμενα μέτρα των Βρυξελλών-, με τις εντολές -σήμερα- από τα 16,39 (έως τα 16,80) και τα 6,28 (έως τα 6,46 ευρώ).

Κινητικότητα στα mid caps, κυρίως λόγω των επικείμενων αλλαγών στους δείκτες FTSE Russell.

ΚΡΙ ΚΡΙ, Intrakat, Μοτοδυναμική, Πλαστικά Θράκης εντάσσονται στον διεθνή δείκτη (micro caps), με αποτέλεσμα την -συγκριτικά πάντα- ικανοποιητική εισροή εντολών.

Στις 25/64 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μόλις 4 από τα 21 blue chips στο «πράσινο».

ElvalHalcor στο 1,412 (3,22%) η μεγαλύτερη άνοδος -μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 6μήνου-, ΜΟΗ στα 16,74, ΕΛΠΕ στα 6,38 και ΟΛΠ στα 14,98 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v