Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανοδος για τράπεζες και blue chips

Πέριξ των 850 μονάδων με αξιοσημείωτη άνοδο ο Γενικός Δείκτης. Τράπεζες, ΟΠΑΠ και Coca Cola στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Υπεραποδίδουν με άνοδο άνω του 4% Viohalco, ElvalΗalcor. Πιέσεις για Motor Oil.

Χρηματιστήριο: Ανοδος για τράπεζες και blue chips

Με δεδομένη τη θετική εικόνα των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών και αν δεν συμβεί κάποια εντυπωσιακή ανατροπή στη συνέχεια, όλα δείχνουν ότι οι βασικοί δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου οδεύουν προς την τρίτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση, ενώ για τη δημιουργία πρόσθετων εντυπώσεων, οι αγοραστές θα ήθελαν ένα κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 850 μονάδων.

Από εκεί και πέρα και η σημερινή συνεδρίαση δεν δείχνει διαθέσεις διαφοροποίησης, σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς οι Δεικτοβαρείς τίτλοι σπρώχνουν τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. προς υψηλότερα επίπεδα, ενώ σαφώς πιο επιφυλακτική και με λιγότερους αγοραστές είναι η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Έτσι, η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο στα 26,7 εκατ., από τα οποία τα 6 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ), ενώ τα 25 εκατ. αφορούσαν συναλλαγές σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ να αποσπούν τη μερίδα του λέοντος (το 50% της μικτής αξίας συναλλαγών).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα κέρδη για ΑΛΦΑ (+2,54%), ΒΙΟ (+3,94%), ΕΛΧΑ (+3,73%) και ΟΠΑΠ (+2,67%), ενώ με αρνητικό πρόσημο κινούνται μόνο οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-0,11%), ΕΛΠΕ (-0,29%), ΜΟΗ (-1,61%) και ΟΛΠ (-0,92%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ξεχωρίζουν θετικά, με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές, οι ΕΛΤΟΝ (+7,34%), ΑΒΑΞ (+3,77%), ΦΒΜΕΖΖ (+2,38%), ΙΝΤΕΚ (+6,67%) και CENER (+1,61%).

Ο Γενικός Δείκτης, κινούμενος μόνιμα με θετικό πρόσημο, έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, υψηλό ημέρας στις 854,47 μονάδες (+1,49%), ενώ για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών, το υψηλό ημέρας έχει σημειωθεί στις 572,91 μονάδες (+2,89%). Αμφότεροι οι δείκτες έχουν υποχωρήσει σχετικά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v