Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο

Σε επαφή με τις 850 μονάδες παραμένει ο Γενικός Δείκτης. Συνεχίζουν υψηλότερα οι τράπεζες, μεγαλύτερα κέρδη για Πειραιώς και Μυτιληναίο. Πιέσεις για τις μετοχές των εγχώριων διυλιστηρίων αλλά και για ΔΕΗ, Σαράντη.

Εναλλαγές προσήμων σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο

Παρά την ήπια ανοδική κίνηση των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, σε στενό εύρος κίνησης και με συνεχείς εναλλαγές προσήμων δείχνει να αναλώνεται ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, κατά την πρώτη ώρα συναλλαγών.

Πιο συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης, ο ΓΔ έχει κινηθεί μεταξύ 854,31 (+0,52%) και 848,07 μονάδων (-0,21%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 9 εκατ. Από αυτά, τα 8,6 εκατ. αφορούν συναλλαγές μέσα στα όρια του FTSE25, ενώ όλα δείχνουν ότι και σήμερα, μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση θα παραμείνουν στο περιθώριο του ενδιαφέροντος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Απόλυτα αναμενόμενες οι πιέσεις για τις μετοχές των Διυλιστηρίων (Ελ. Πετρέλαια -3,35%, Motor Oil -2,62%), μετά την είδηση για πιθανή έκτακτη φορολόγηση των κερδών του 2022, ενώ από τις υπόλοιπες Δεικτοβαρείς μετοχές, αξιοσημείωτες απώλειες σημειώνουν μόνο οι ΔΕΗ (-2,68%) και Σαράντης (-1,65%).

Από τους τίτλους που διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για Πειραιώς (+1,77%) και Μυτιληναίο (+1,22%), ενώ όλες οι υπόλοιπες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, «στριφογυρίζουν» πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Εν τω μεταξύ, με σύσταση overweight επανέρχεται στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο η JP Morgan, με τις Eurobank και Πειραιώς να αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της. Οι τιμές-στόχοι που δίνει είναι 1,40 ευρώ για την Alpha Bank, 1,50 ευρώ για τη Eurobank, 4,50 ευρώ για την Εθνική, ενώ για την Πειραιώς δίνει τιμή-στόχο τα 2,20 ευρώ.

Ελάχιστα τα μέχρι στιγμής άξια θετικής αναφοράς από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου ξεχωρίζουν οι Byte (+2,02%) και Ικτίνος (+1,20%).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v