Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνεχίζουν υψηλότερα οι τράπεζες

Προς τις 850 μονάδες «κοιτά» ο Γενικός Δείκτης, με καλύτερη εικόνα από τις ευρωαγορές και τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο. Ανοδος και για τις «βαριές» ΟΤΕ, Coca Cola. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν μεταξύ blue chips και mid caps.

Χρηματιστήριο: Συνεχίζουν υψηλότερα οι τράπεζες

Θετικό το ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά, με μεγαλύτερη απόδοση για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το χθεσινό «γύρισμα» στη Νέα Υόρκη έδωσε χώρο στους αγοραστές από Φρανκφούρτη, Λονδίνο να κινηθούν λίγο υψηλότερα. Προσεκτικές, επιφυλακτικές μεν οι κινήσεις αλλά προς την κατεύθυνση της ανοδικής διόρθωσης, με τον DAX στις 13.077, τον FTSE100 στις 7.315 μονάδες.

Διακριτή η διαφοροποίηση στα καθ' ημάς -κατ' αρχάς στο πρώτο ημίωρο συνεδρίασης καθώς η μεταβολή για τον ΓΔ ξεπερνούσε το 1% (προς τις 850 μον.) έναντι 0,35% για τον DAX και 0,52% για τον FTSE100.

Για ακόμη μία συνεδρίαση (τρίτη στις τέσσερις) της εβδομάδας, η εικόνα, όπως αυτή διαμορφώνεται προσώρας είναι -συγκριτικά πάντα- καλύτερη από των κύριων ευρωπαϊκών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα.

Για σήμερα-αύριο, με ζητούμενο ένα «κλείσιμο» για τον ΓΔ ει δυνατόν πάνω από τις 850 μονάδες, διευρύνοντας έτσι τη θετική μεταβολή σε διάστημα εβδομάδας. Ηδη στο 2,49% για τον ΓΔ, στο 3,85% για τον ΔΤΡ, στο 2,65% για τον FTSE25 και στο 2,16% για τον FTMidCap.

Εχουν λόγους για να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι οι long -πάντα σε εβδομάδα-, με γνώμονα το αυριανό triple witching, την αναδιάρθρωση δεικτών FTSE Russell και την αξιολόγηση από Moody's - DBRS.

Ειδικότερα για το τελευταίο η Citi βλέπει αναβάθμιση από τον (επίσης) αμερικανικό οίκο. Θα το γνωρίζουμε βράδυ Παρασκευής.

Σε Jumbo, OTE, Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank η πρώτη 5άδα των εντολέων, όλων από την πλευρά των αγοραστών.

Οπως και για τη δεύτερη, σε μετοχές των Mytilineos, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ, με άξιο αναφοράς πως το σερί εκτείνεται και σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΜΟΤΟδυναμική, ΔΕΗ, Lamda Development, Premia.

Ανεβάζοντας σε 56 τις μετοχές με θετικό πρόσημο τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, έναντι 15 με αρνητικό.

Στα 8,8 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών στις 11:50. 

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v