Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Οι τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο

Μικρή πτώση στο ξεκίνημα για τον ΓΔ. Σε πτωτικό περιβάλλον η δραστηριοποίηση των «παικτών», με τις τράπεζες να εκτιμάται ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στο επίκεντρο και ο «χρησμός» Moody's-DBRS αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Χρηματιστήριο: Οι τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο

Αλλη μία «καυτή» εβδομάδα, με τις εξελίξεις να τρέχουν τόσο εκτός όσο και εντός.

Για τις διεθνείς αγορές, στο επίκεντρο είναι (κυρίως) η συνεδρίαση της Fed, για το Χρηματιστήριο Αθηνών επιπλέον-επιμέρους εξελίξεις σε μέτωπα που σχετίζονται τόσο με την πολιτική διάσταση του επενδυτικού χώρου όσο με αυτήν καθεαυτή της εύρυθμης/αξιόπιστης λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς.

Με πλεονέκτημα οι πωλητές, από 0,39% χαμηλότερα και τις 3.869 μονάδες τα futures του S&P500, με απώλειες νωρίτερα οι αγορές στην Ασία και στην Ευρώπη, ενδεικτικό το «άνοιγμα» για τον DAX από τις 12.741 μονάδες μετά από διόρθωση 4,93% σε διάστημα εβδομάδας.

Στα καθ' ημάς, εύλογο το ενδιαφέρον για το αν και πώς θα «τιμολογηθεί» η... σιγή ασυρμάτου των Moody's-DBRS την Παρασκευή, συνεκτιμώντας τις αυξημένες εντολές που πραγματοποιήθηκαν λόγω rebalancing.
Από τις 836,17 μονάδες για τον ΓΔ, με κοντινή στήριξη στις 818 μονάδες. Από τις 2.012,73 για τον FTSE25 με στήριξη στις 2.000 και από τις 557,97 ο ΔΤΡ με στήριξη στις 540 μονάδες. Ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να είναι αυτός που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά για τους αγοραστές, εάν και εφόσον η Fed -αύριο-Τετάρτη-, σημειώνοντας την υπεραπόδοση για τη μετοχή της Πειραιώς σε διάστημα εβδομάδας.

Για τον ΔΤΡ, στο ενδεχόμενο ανοδικής διόρθωσης οι 573 μονάδες είναι το stop για short θέσεις.

Σε ρυθμό επιχειρηματικών εξελίξεων, οικονομικών αποτελεσμάτων αλλά και επιπλέον-επιμέρους traders, επενδυτές.

Ενδεικτικά Jumbo, Viohalco κ.α. ανακοινώνουν -από σήμερα- στη διάρκεια της εβδομάδας οικονομικά μεγέθη.

Εκ των πραγμάτων στο επίκεντρο και η ΔΕΗ, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ, προοιωνίζεται εξελίξεις η υπόθεση Σάλλα που εξετάζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τεχνικά, προσοχή τόσο στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου (με χάσματα στα 0,9950 και 1,0200) όσο στα περιθώρια διακύμανσης για τον S&P500, με στηρίξεις στις 3.816 (και 3.700) και αντίσταση στις 3.950 (κύρια στις 4.000 μον.).

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v