Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική διόρθωση με τραπεζικό μοχλό στο Χρηματιστήριο

Τις 850 μονάδες «βλέπει» ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να υπεραποδίδουν για μια ακόμη συνεδρίαση. Ανοδος άνω του 5% για την Πειραιώς, ξεχωρίζουν ακόμη Jumbo, Σαράντης. Υπό πίεση παραμένουν οι μετοχές των διυλιστηρίων.

Ανοδική διόρθωση με τραπεζικό μοχλό στο Χρηματιστήριο

Συντηρείται η ανοδική διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο. 

Σταθερά σε θετικό έδαφος, από την πρώτη κιόλας εντολή μέχρι και νωρίτερα, βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες και μετοχές-σηματωροί, με (κυρίως) τους βραχυπρόθεσμους να επιχειρούν την προεξόφληση της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE Russell και, το βράδι της Παρασκευής, την αξιολόγηση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από Moody's και DBRS. 

Προς την περιοχή των 850 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τον τραπεζικό κλάδο να υπεραποδίδει για ακόμη μια συνεδρίαση. 

Προφανή τα βραχυπρόθεσμα οφέλη για τον κλάδο από την αύξηση των επιτοκίων αλλά και της γενικότερης τάσης, όπως αυτή διαμορφώνεται ευρύτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτή την εβδομάδα. 

Στις 560 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης με άνοδο 2,5%, έναντι του FTSE 25 που ενισχύεται σχεδόν 1% στις 2.028 μονάδες. 

Το μεγαλύτερο μέρος των εντολών περνά σε μετοχές των Jumbo, Eurobank, ΟΠΑΠ, Εθνικής, Alpha Bank, ΟΤΕ, αλλά και Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil

Η Πειραιώς καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο από τις συστημικές του κλάδου, ενώ κοντά στο 15% διαμορφώνεται η αντίδραση για τη μετοχή της Attica Bank. 

Ενδεικτικά, τιμές για Jumbo στα 13,94 ευρώ, με τη μεγαλύτερη άνοδο από τα blue chips, ενώ σε ΟΤΕ εντολές δίνονται στα 15,7 ευρώ, ΟΠΑΠ στα 13,25 ευρώ, Μυτιληναίος στα 14,7 ευρώ. 

Παραμένουν υπό πίεση μετοχές του κλάδου διύλισης, με αφορμή τις τελευταίες ενέργειες της Κομισιόν. 

Στις 52/35 η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών. 

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v