Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοιρασμένη εικόνα στο Χρηματιστήριο

Περιορίζονται οι αρχικές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη. Σε Eurobank, Εθνική ποντάρουν οι long. Στο στόχαστρο των πωλητών η ΔΕΗ. Πιέσεις για Lamda, MOH, Μυτιληναίος, ξεχωρίζει ανοδικά η ΓΕΚ Τέρνα. Τι σήμα έστειλε το triple witching.

Μοιρασμένη εικόνα στο Χρηματιστήριο

Σε «βαθύ κόκκινο» η Φρανκφούρτη, σε ήπια απόχρωσή του το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Απώλειες 1,75% (12.745 ) για τον DAX, διόρθωση 0,15% (838) για τον Γενικό Δείκτη.

Υπό την πίεση και της αρνητικής κατάστασης στην προθεσμιακή αγορά της Wall Street οι πωλητές διατηρούν το πλεονέκτημα και στη σημερινή-τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Στο 2,60% οι εβδομαδιαίες απώλειες για τον DAX, αλλά στο 0,72% για τον ΓΔ. Με τον ΔΤΡ μόλις 0,21% χαμηλότερα, σε εμφανώς καλύτερη θέση συγκριτικά με τον EuroStoxx Banks, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα. Και με ορίζοντα (κυρίως) για traders τη συνεδρίαση της Fed (Τρίτη-Τετάρτη), συντηρώντας έτσι τη μεταβλητότητα σε υψηλά επίπεδα.

Τελευταία συνεδρίαση εβδομάδας αλλά και τριπλής λήξης στα Παράγωγα, με τον ΓΔ σε θετικό πρόσημο (2,58%) σε διάστημα 3μήνου αλλά και απωλειών συνολικά 6,38% από την αρχή του έτους.

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση το «κλείσιμο» θέσεων για την τρέχουσα σειρά, ανάλογη εικόνα η μετακύλιση στην επόμενη μηνός Οκτωβρίου.

Για 1.286 ΣΜΕ με μικρό discount 0,68% στην τρέχουσα και για 1.240 με 0,62% στην επόμενη.

Σε Eurobank, Εθνική η κυρίως στόχευση των αγοραστών, σε αντίθεση με ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις σε Πειραιώς, Alpha Bank.

Στις 555 μονάδες με οριακά θετικό πρόσημο ο ΔΤΡ.

Χειρότερη η εικόνα για τα blue chips, με τον FTSE25 να διορθώνει 0,19% (στις 2.013) καθώς οι πωλητές υπερισχύουν στην πλειονότητα χαρτιών του δείκτη.

Χρηματιστές αποδίδουν μέρος των πωλήσεων (και) σε μερικό «κλείσιμο» εγχώριων θεσμικών.

Σε ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακή, Jumbo, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ κ.α. υπερτερούν οι αγοραστές, σε μια συνεδρίαση που αυτό που μπορούν να κρατήσουν οι long είναι στη λογική του... μη χείρον βέλτιστον. Πρακτικά τη συντήρηση αυτής της διαφοροποίησης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v