Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών χωρίς... ακρότητες στο Χρηματιστήριο

Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης, που δεν ακολουθεί χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές. Βγήκε αντίδραση μετά τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά στις τράπεζες, συνεχίζουν υψηλότερα ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, πιέσεις για Πειραιώς.

Κατοχύρωση κερδών χωρίς... ακρότητες στο Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά, συντηρείται η διαφοροποίηση για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η διορθωτική εικόνα της προθεσμιακής αγοράς της Νέας Υόρκης συμβάλλει στην υπερίσχυση των πωλητών σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, με την προσοχή στραμμένη σε ΟΠΕΚ και αποφάσεις των 27 μελών της ΕΕ για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο.

Η Λία Δεληγιάννη έχει τις λεπτομέρες για όσα συμφωνήθηκαν, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για μέτρα υπέρ ναυτιλιακών χωρών όπως η Ελλάδα.

«Κλειδώνει» η συμφωνία των 44 δισ. $ για εξαγορά του Twitter από τον Musk.

Από 0,73% χαμηλότερα και τις 3.773 μονάδες παραπέμπουν τα futures του S&P500, μικρή υποχώρηση για το πετρέλαιο WTI στα 86,02$ και στα 3,685% το 10ετές των ΗΠΑ. Σταθερά αδύναμο το ευρώ στο 0,998$ νωρίτερα.

Σε γενικές γραμμές, ήρεμη -σχετικά με τις προηγούμενες- η σημερινή συνεδρίαση, με διακριτή τη μερική κατοχύρωση θέσεων, μετά την 2-3ήμερη ανοδική διόρθωση, με ελεγχόμενες πωλήσεις η ήπια/διαχειρίσιμη διόρθωση στην Αθήνα.

Στα 21,8 εκατ. ευρώ (*) η αξία των συναλλαγών, χωρίς ιδιαίτερη τάση ούτε από την πλευρά των πωλητών αλλά ούτε και των αγοραστών. Αποτυπώνεται στο στενότερο, με Τρίτη-Δευτέρα, εύρος διακύμανσης για βασικούς δείκτες, μετοχές.

Εως τις 818,22 ο ΓΔ, έως τις 1.971 ο FTSE25 και έως τις 527,86 μονάδες για τον ΔΤΡ τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά (περίπου στις 11:30) που λογίζονται ως βραχυπρόθεσμες στηρίξεις, από τη στιγμή που βγήκε αντίδραση στη συνέχεια.

Ενδεικτική η διαγραμματική απεικόνιση για τον ΓΔ, με εμφανή τα άνω και κάτω όρια διακύμανσης για σήμερα-αύριο.

Σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, Mytilineos, ΟΠΑΠ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή οι περισσότερες συναλλαγές, με Alpha Bank, ETE, Motor Oil, Πειραιώς, Jumbo να συμπληρώνουν τη 10άδα.

Με λίγους πωλητές έως τα 15,49 ευρώ στη μετοχή του ΟΤΕ, συνεχίζει ανοδικά έως τα 5,70 η ΔΕΗ, ήπιες πιέσεις σε Mytilineos (14,83), ΟΠΑΠ (12,62), για ακόμη μία συνεδρίαση με αγοραστές στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έως τα 17,70 ευρώ.

Ανάκαμψη για τη μετοχή, μετά την ενημέρωση των αναλυτών από τη διοίκηση του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στο 0,8598 με πωλητές η μετοχή της Alpha Βank, στα 3,159 με αγοραστές της Εθνικής, η μόνη από τις 4 με θετικό πρόσημο σήμερα.

Στο συν και οι Viohalco (3,525), ElvalHalcor (1,378), ΑΔΜΗΕ (1,68), ΕΛΠΕ (6,50).

Υπερισχύουν οι πωλητές σε 59 μετοχές, έναντι 40 με αγοραστές και 65 χωρίς μεταβολή.

(*) στις 14:40

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v