Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μικρό προβάδισμα για τους short

Ηπια κέρδη στο ξεκίνημα για τον ΓΔ. Μεικτά σήματα στέλνουν οι διεθνείς αγορές, με πτώση στη Wall και άνοδο στην Ευρώπη. Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι ρευστοποιήσεις σε «βαριά χαρτιά» και το ζητούμενο για τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές.

Χρηματιστήριο: Μικρό προβάδισμα για τους short

Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street, ελεγχόμενη κατοχύρωση θέσεων στα ευρωπαϊκά και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιφυλακτικοί οι επενδυτές νωρίτερα στην Ασία.

Από τις 12.517 (-1,21%) ο DAX, από τις 7.052 (-0,48%) ο FTSE100 και από τις 819,14 μονάδες ο ΓΔ στα καθ' ημάς.

Για ακόμη μία συνεδρίαση η Αθήνα διαφοροποιήθηκε έναντι των ευρωπαϊκών, κυρίως έναντι της Φρανκφούρτης καθώς οι επενδυτές συγχρονίζονται περισσότερο με Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Με αυτή την προσέγγιση, ενδιαφέρον έχει το πώς θα συνεχίσουν σήμερα-αύριο οι επενδυτές (κυρίως) στη Wall Street, με τα futures του S&P500 νωρίτερα να παραπέμπουν σε οριακά πτωτικό άνοιγμα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το ξεκίνημα της συνεδρίασης σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη.

Χαλαρό profit taking χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ισχυρή 2ήμερη ανοδική διόρθωση Δευτέρας-Τρίτης αλλά και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις σε συνέχεια του short covering των δύο τελευταίων συνεδριάσεων Σεπτεμβρίου.

Στις 1.974,69 μονάδες ο FTSE25, στις 532,77 ο Δείκτης Τραπεζών και στις 1.260,61 ο FTMidCap.

Με μικρό προβάδισμα ξεκινούν σήμερα οι short, μετά τη μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων, με τη διαφορά να γίνεται από τις ρευστοποιήσεις σε «βαριά» χαρτιά.

Ενδεικτική η περίπτωση της μετοχής του ΟΤΕ, που μετά από ένα ισχυρά ανοδικό σερί, διόρθωσε 2,42% στα 15,30 ευρώ.

Ενδεικτική του πώς ενεργούν αυτή την περίοδο (κυρίως) οι traders, καθώς αρκούνται στο όποιο αποτέλεσμα λίγων συνεδριάσεων. Το πιθανότερο ενεργώντας με τη λογική πως σε πτωτική αγορά, οι όποιες ανοδικές διορθώσεις είναι ευκαιρία για μερική «έξοδο».

Τεχνικά, η εικόνα της αγοράς (σε εβδομαδιαίο) δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τη μέτρηση της Δευτέρας.

Ζητούμενο, κατ' αρχάς για τους βραχυπρόθεσμους, ένα «κλείσιμο» αύριο Παρασκευή όχι χαμηλότερα των 808-805 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v