Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Η ΔΕΗ δίνει... ρεύμα στη συνεδρίαση

Περιορίζονται οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, μετά το θετικό γύρισμα της ΔΕΗ. Διαδικαστική συνεδρίαση χωρίς τζίρο και κινήσεις trading. Ξεχωρίζει η Eurobank, πιέσεις για ΟΠΑΠ.

Χρηματιστήριο: Η ΔΕΗ δίνει... ρεύμα στη συνεδρίαση

Σε υποτονικό κλίμα η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά και με μικρές απώλειες σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο.

Μέσω ΔΕΗ η επιχείρηση ενίσχυσης της τάσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο Γενικός Δείκτης από τις 880,73 ανέκαμψε σταδιακά περί τις 7-8 μονάδες, κυρίως χάρη στο θεαματικό «γύρισμα» για τη μετοχή της Επιχείρησης.

Από τα 6,20 και το αρνητικό έδαφος, η μετοχή πέρασε σε θετικό και έως τα 6,315 ευρώ, με σημείο καμπής λίγο πριν τις 11:30. Συγκεκριμένα στις 11:25 πέρασε μέσω μίας -και μόνης- συναλλαγής εντολή των 14,13 εκατ. τμχ. της ΔΕΗ στα 6,20 ευρώ, πράξη που έκανε αίσθηση στην κατά τ' άλλα άνευρη αγορά, πακέτο που αναφέρθηκε από το προηγούμενο σχόλιο στα λιγοστά άξια προσοχής σήμερα.

Εκτοτε ακολούθησε ροή εντολών από την πλευρά αγοραστών για να ενισχυθεί η τιμή, αποφέροντας -ήδη- στον νέο κάτοχο ένα πρώτο premium (τρέχουσας τιμής-τιμή πακέτου).

Συναλλαγές με τη μορφή της προσυμφωνημένης εντολής έγιναν επίσης σε Εθνική (αξίας 1,16 εκατ.) και σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (2 των 25 χιλιάδων στα 18 και 18,20 ευρώ), Alpha Bank, Eurobank, παραπέμποντας εμφανώς σε «αλλαγή χεριών».

Στα 18,24 εκατ. ευρώ η συνολική αξία μέσω των προσυμφωνημένων εντολών, με τον υπόλοιπο «καθαρό» τζίρο απελπιστικά απογοητευτικό. Σε σημείο που να προκαλεί εύλογο προβληματισμό, από τη στιγμή μάλιστα που η διοίκηση της ΕΧΑΕ επιμένει στην απόσυρση/κατάργηση του Xnet.

Σε εύρος 7 μονάδων η διακύμανση για τον ΓΔ, με επιβεβαίωση προσώρας των 880 ως στήριξη.

Εως τις 2.144 η διόρθωση για τον FTSE25 και μερική αντίδραση προς τις 2.162, επίσης επιβεβαιώνοντας τη στήριξη, όπως ανάλογα για τον ΔΤΡ στις 620 μονάδες.

Πέραν της ΔΕΗ συναλλακτικά ακολουθεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με την προσφορά να απορροφάται από τα 17,96 με μερική ανάκτηση έως τα 18,20 ευρώ, η Εθνική με αγορές στα 3,84 ευρώ.

Για ακόμη μία συνεδρίαση για «νέα» και «παλιά» που προστέθηκαν από εχθές mezzanine, ίσως το μόνο στοιχείο που δίνει ένα κάποιο νεύρο στο ημερήσιο trading.

Στις 55/51 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 47 χωρίς μεταβολή στις 15:30, σε μία συνεδρίαση που έχει κυρίως διαδικαστικό χαρακτήρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v