Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις δαγκάνες της «πολυκρίσης» το Χρηματιστήριο

Σε πολυμέτωπο, πολιτικό και οικονομικό, πολεμικό περιβάλλον κινείται η ελληνική αγορά, με τους επενδυτές να αναζητούν στηρίγματα σε επιχειρηματικές εξελίξεις. Ποιες μετοχές τραβούν το ενδιαφέρουν.

Στις δαγκάνες της «πολυκρίσης» το Χρηματιστήριο

Σε εκλογικό ρυθμό η Wall Street, από υψηλότερο σημείο τα ευρωπαϊκά, περιμένοντας και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ρυθμό και πολιτικών εξελίξεων.

Από τις 13.689,22 (1,15%) ο DAX, από τις 7.306,14 (0,08%) ο FTSE100 και από τις 887,54 (0,25%) ο Γενικός Δείκτης.

Στις ΗΠΑ κερδίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι τη Βουλή, ντέρμπι η Γερουσία, από οριακά χαμηλότερα των 3.831,50 (-0,08%) τα futures του S&P500.

Στην Ευρώπη τρικλοποδιά Κομισιόν στις κινήσεις για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου -με την (υπο)στήριξη της Γερμανίας και συν αυτή- αλλά και νέοι τριγμοί στην 3κομματική συγκυβέρνηση στο Βερολίνο -αυτή τη φορά λόγω της θέσης «5 σοφών» για φορολόγηση των πλουσίων.

Στα καθ' ημάς, επιχειρηματικά, επενδυτικά συμπλέκονται με πολιτικά, με τους γαλάζιους βουλευτές «μουδιασμένους» με το θέμα των παρακολουθήσεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φίλιππου Πανταζή αλλά και κομβικό ερώτημα για τις υποκλοπές και το προ-πόρισμα της PEGA όπως σημειώνει η Μαρίνα Μάνη.

Σε αυτό το όχι και τόσο φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, το τελευταίο που έλειπε για το ΧΑ ήταν ο «εμφύλιος» στους κόλπους των επαγγελματιών της αγοράς με τη διοίκηση της ΕΧΑΕ.

Τα επίχειρα θα αποτυπωθούν στο ταμπλό, εάν οι καθ' ύλην αρμόδιοι κυβερνητικοί δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες σε μία συγκυρία που κόντρα σε όλα αυτά τα αρνητικά, το τραπεζικό σύστημα, η επιχειρηματικότητα, συνεχίζει να δίνει τις «μάχες» της με θετικό αποτέλεσμα.

Κρίνοντας από την ανακοίνωση μεγεθών τριμήνου, η αγορά μας αξίζει πολλά περισσότερα απ' αυτή τη νοσηρή κατάσταση.

Τα μεγέθη, κυρίως οι προοπτικές των Coca Cola HBC, Alpha Bank που ανακοίνωσαν εχθές δικαιολογούν την ανωτέρω προσέγγιση όπως αυτή θα ενισχυθεί αύριο με τα τρίμηνα των Eurobank, Εθνικής, ΟΤΕ, Helleniq Energy, AEGEAN, TITAN κ.ο.κ.

Μετοχές-σηματωροί για σήμερα η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -μετά τη χθεσινή μίνι «βουτιά» με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές-, ο ΟΤΕ -λόγω αποτελεσμάτων αύριο- και οι Eurobank, Εθνική από τα τραπεζικά.

Οι 880 μονάδες μία λογική στήριξη για τον ΓΔ, αντίστοιχα οι 2.150 για τον FTSE25 και οι 620 για τον ΔΤΡ.

Εύλογη μια αναδιάταξη δυνάμεων σε αυτά τα επίπεδα, όπως η αποτίμηση δεδομένων/εξελίξεων πριν την επόμενη ανοδική προσπάθεια από την πλευρά των αγοραστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v