Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με Coca Cola πάνω από τις 890 το Χρηματιστήριο

Σε υψηλότερα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης, με τη μετοχή της Coca Cola να δίνει τάση και κλίμα, μετά τα αποτελέσματα. Αγοραστές στις τραπεζικές μετοχές αλλά και σε Motor Oil, Τιτάνα, Ελλάκτωρ.

Με Coca Cola πάνω από τις 890 το Χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, με Coca Cola HBC η υπέρβαση των 890 μονάδων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε αναμονή των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, ενόσω τα futures του S&P500 στη Wall Street παραπέμπουν σε οριακά πτωτικό άνοιγμα.

Με οδηγό τα αποτελέσματα της Coca Cola HBC οι πρώτες κινήσεις από την πλευρά των αγοραστών, με εντολές έως 2,90% υψηλότερα να διαμορφώνουν τάση και κλίμα από την αρχή κιόλας. Αποτέλεσμα η συνέχιση της κίνησης πάνω από τις 890 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και προς τον σημαντικό στόχο των 2.200 για τον FTSE25.

Με βοήθειες -εξαρχής- από τη Motor Oil, απόρροια της απόφασης της διοίκησης για διανομή προμερίσματος (0,40/μτχ.) και σταδιακά μετά τις 10:40 και σε άλλα blue chips, όπως επίσης στα τραπεζικά χαρτιά.

Προς τις 632 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με εντολές αγοράς και στις 4 συστημικές, με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα σε Eurobank (1,055), Alpha Bank (0,98).

Θετικό το κλίμα, συνεπικουρούμενο σχεδόν αποκλειστικά από επιχειρηματικά νέα, εξελίξεις κόντρα στο γενικότερα βαρύ περιβάλλον.

Με ικανοποιητική ροή οι εντολές σε τίτλους και των ΟΤΕ (16,08), ΔΕΗ (6,29), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (18,89), Mytilineos (17,08), Helleniq Energy (6,65) κ.α., με ενδεικτική τη σχέση 55/22 ανοδικών/πτωτικών της τάσης που διαμορφώνεται στα πρώτα 35' της συνεδρίασης.

Με την αξία των συναλλαγών στα 4,9 εκατ., αυξημένες και σήμερα -για ακόμη μία συνεδρίαση- στα mezzanines των Galaxy Cosmos και Sunrise.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v