Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις, διαχειρίσιμες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Μικρή πτώση αλλά και επιβεβαίωση των στηρίξεων για τους δείκτες. Πιέσεις για τράπεζες και blue chips, εν μέσω διεθνούς αρνητικού κλίματος, κέρδη για τα διυλιστήρια.

Επιφυλακτικές κινήσεις, διαχειρίσιμες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, προσεκτικοί στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε μικρή αντίδραση (0,20%) μετά τη χθεσινή ισχυρή διόρθωση παραπέμπουν τα futures του S&P500, με τους επενδυτές στη Wall Street να εστιάζουν -πλέον- περισσότερο στην ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Οι long προσβλέπουν σε στοιχεία που θα δικαιολογούσαν την προοπτική επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων, ενόψει της συνεδρίασης της Fed στα μέσα Δεκεμβρίου.

Στις 13.642 (-0,12%) ο DAX, στις 7.280 (-0,21%) ο FTSE100 και στις 889,71 (-0,23%) ο ΓΔ.

Συνεδρίαση ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων η σημερινή, αλλά και αλλαγών στους δείκτες MSCI, με ό,τι αυτά μπορεί να σημαίνουν, κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα. Για σήμερα-αύριο, με ζητούμενο την επιβεβαίωση των στηρίξεων σε εβδομαδιαίο «κλείσιμο».

ΟΤΕ και ΤΙΤΑΝ ανακοίνωσαν τα μεγέθη τους, με μάλλον χλιαρή την αρχική αντίδραση της αγοράς. Χαμηλά, για τα δεδομένα του ΟΤΕ, η συναλλακτικότητα στη μετοχή, σε εύρος 15,86-15,98 ευρώ, αρνητικό «γύρισμα» για τον τίτλο της ΤΙΤΑΝ από τα 12,06 στα 11,74 ευρώ, με πωλητές στο τοπικό υψηλό της αρχής.

Στον ΟΠΑΠ πέρασε ένα πακέτο για 125.000 στα 12,75 ευρώ στις 10:38, με τη μετοχή σε ανοδική φορά από τη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε η διαδικασία επανεπένδυσης του μερίσματος.

Με αγοραστές στη μετοχή της Helleniq Energy έως τα 6,92 ευρώ, συνεπικουρούμενοι από τις εξελίξεις στο πεδίο των ερευνών (Ν.Δ της Κρήτης) και των οικονομικών μεγεθών τρίτου τριμήνου.

Σε ανάλογη ανοδική φορά και η μετοχή της Motor Oil, με αγορές έως τα 18,32 ευρώ, σε αναμονή της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων την προσεχή εβδομάδα.

Στο επίκεντρο των επενδυτών ο κλάδος διύλισης και λόγω του σημαντικού περιθωρίου κέρδους (κυρίως μέσω του ντίζελ) και των ισχυρών ταμειακών διαθεσίμων.

Στις 2.167 (-0,46%) ο FTSE25, στις 632 (-0,66%) ο ΔΤΡ, με ενθαρρυντική ένδειξη -για τους αγοραστές- την επιβεβαίωση των στηρίξεων (εβδομάδας) στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Στις 38/40 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, χωρίς μεταβολή 85 μετοχές.

Στα 5,7 εκατ. η αξία συναλλαγών με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v