Πατούν «φρένο» οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Οριακή η κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με εμφανείς τις κινήσεις κλειδώματος κερδών στο ταμπλό, νέα πονταρίσματα σε Coca Cola. Δεύτερο limit down για Attica Bank. Αυξημένος τζίρος στη MIG.

Πατούν «φρένο» οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά, οριακή κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε Wall Street και Fed η προσοχή των επενδυτών της Φρανκφούρτης, με μερική κατοχύρωση θέσεων-αναδιάταξη υφιστάμενων, οι πρώτες κινήσεις των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 15.435 (0,23%) ο DAX, με τα futures του S&P500 λίγο χαμηλότερα από τις 4.145 μονάδες, κλίμα εκτός που εντός διευκολύνει traders, επενδυτές να ενεργήσουν στη λογική των τελευταίων ημερών.

Ηπιος ρυθμός εντολών, με διακριτό το «φρένο» από την πλευρά των αγοραστών, εύλογα, σύμφωνα με χρηματιστές, μετά τη φρενήρη άνοδο των προηγούμενων ημερών.

Στην περιοχή των 1.095-1.090 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, με ελεγχόμενες εντολές από πωλητές-αγοραστές, με αποτέλεσμα την εξισορρόπηση για τραπεζικά «χαρτιά» και blue chips.

Στις 860,73 (-0,27%) ο Δείκτης Τραπεζών, στις 2.664 (0,02%) ο FTSE25 με ενδεικτικό τον τζίρο των 11,2 εκατ. στις 11:15, αισθητά λιγότερος απ' ό,τι στη χθεσινή συνεδρίαση και χαμηλότερος του μέσου όρου της τελευταίας εβδομάδας.

Από τα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης το δεύτερο «καρφί» limit down για τη μετοχή της Attica Bank, μετά τους ενδελεχείς ελέγχους της Κεφαλαιαγοράς και το «μπλοκάρισμα» συγκεκριμένων κωδικών.

Από τα άξια αναφοράς οι αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της MIG, αρκετών εκατομμυρίων τεμαχίων σε εύρος τιμών πάνω από αυτήν της δημόσιας πρότασης της Πειραιώς.

Σε Eurobank, Motor Oil εμφανείς οι εντολές μερικής κατοχύρωσης θέσεων, σε Πειραιώς, Coca Cola HBC νέες εισροές, στη δε περίπτωση της CCH μετά την ανακοίνωση των ιστορικά υψηλών μεγεθών (2022).

Ηπιότεροι ρυθμοί και στα mid&small caps, με μοιρασμένη τη σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v