Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή των αγοραστών στο Χρηματιστήριο

«Μαζεύονται» οι πιέσεις για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές να ανακάμπτουν από τις πρωινές πιέσεις. Απώλειες για Mytilineos, Motor Oil, OΠΑΠ. Σε υψηλότερα επίπεδα η Ελλάκτωρ.

Επιστροφή των αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Με το βλέμμα στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed οι επενδυτές. Πτωτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά, με απώλειες και στο ΧΑ. Από νωρίς τα futures του S&P παρέπεμπαν σε 0,48% χαμηλότερα επίπεδα τιμών, με ανάλογη τάση να παίρνουν οι πρώτες εντολές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο.

Για το ΧΑ το κλίμα διαμορφώθηκε από την προσυνεδρίαση, με εντολές πώλησης να περνούν κυρίως σε τραπεζικά χαρτιά. Άλλωστε σε μετοχές του κλάδου έχουν καταγραφεί, τόσο βραχυπρόθεσμά όσο και μεσοπρόθεσμα, διψήφιες αποδόσεις πολύ μεγαλύτερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει κυρίως για τους βραχυπρόθεσμους παίκτες.

Με μικρό πτωτικό κενό οι πρώτες εντολές σε τράπεζες, με συνέπεια τη διόρθωση του ΔΤΡ σταδιακά έως και 1,12% χαμηλότερα, στο πλαίσιο μερικής κατοχύρωσης θέσεων. Χωρίς ωστόσο να αλλάζει η τάση προσώρας σε ημερήσια μέτρηση, με γνώμονα την τεχνική προσέγγιση του δείκτη (Δες ανάρτηση Εκηβόλου).

Στα €2,32 η Πειραιώς, στο €1,44 η Alpha Bank, δύο μετοχές όπου στη χθεσινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το 33% του συνολικού τζίρου, μικρότερης έκτασης κατοχύρωση θέσεων σε μετοχές-σηματωρούς με ενδεικτικές τις περιπτώσεις των Μυτιληναίος στα €25,20, Motor oil στα €25,04, ΟΤΕ €15,28, αλλά και ΟΠΑΠ στα €14,92.

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα 2022 μεθαύριο Πέμπτη και στις 15/3 ο ΟΠΑΠ, με την αγορά να προεξοφλεί πως η διοίκηση του ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει γενναίο μέρισμα, στα βήματα των Μυτιληναίος, Jumbο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v