Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις από τους αγοραστές

Προσεκτική προσπάθεια ανασύνταξης στην εγχώρια αγορά, μετά τη χθεσινή πίεση. Αρνητική κίνηση για ΟΤΕ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ποια blue chips «κινούνται».

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις από τους αγοραστές

Επιφυλακτικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά, προσεκτικό στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στο επίκεντρο η πολιτική των κεντρικών τραπεζών για επιτόκια και ποσοτική σύσφιξη, με γνώμονα και τα οικονομικά αποτελέσματα 2022,, στα καθ' ημάς, οι αγοραστές με πλεονέκτημα πέρασαν τις πρώτες εντολές από τις 1.106 για να ανέβουν 4-5 μονάδες στο πρώτο ημίωρο.

Με τη διοίκηση του ΟΤΕ να ανακοινώνει μεγέθη 2022 -και αλλαγή στην πολιτική αμοιβής μετόχων-, η προσοχή εστιάσθηκε στη μετοχή του Οργανισμού. «Βαρύτερο» χαρτί του χρηματιστηρίου ο ΟΤΕ αποτελεί έναν από τους κύριους σηματωρούς της αγοράς, βασικό «εργαλείο» στάθμισης στη διαμόρφωση των δεικτών. Από τα 15,29 ευρώ οι πρώτες εντολές με υπερίσχυση πωλητών και διόρθωση έως τα 15,01 ευρώ, κλίση που λειτουργεί ανασχετικά για τον FTSE25.

Ωστόσο η επάνοδος αγοραστών στα τραπεζικά και blue chips συντηρεί την τάση με θετικό πρόσημο ενδοσυνεδριακά -και με 1,62% σε εβδομαδιαίο. Αντισταθμιστικά ως προς τον ΟΤΕ και η Coca Cola HBC με επαναφορά από τα 24,28 ευρώ. Αμφίρροπη προβλέπεται η «μάχη» πωλητών vs αγοραστών για σήμερα-αύριο, με διαφιλονικούμενη τη διεύρυνση του σερί 9Χ9 σε «κλείσιμο» της αυριανής συνεδρίασης.

Κατ' αρχάς για τον τραπεζικό κλάδο, οι σχεδόν άμεσες εντολές αγοράς και στις 4 μετοχές είχαν ως αποτέλεσμα την αντίδραση για τον ΔΤΡ από τις 884,29 μονάδες. Οσο επιβεβαιώνεται η ανθεκτικότητα των 880 τόσο οι «βλέψεις» των long ξεπερνούν τις 920-925 μονάδες. Ομως μένουν ακόμη 2+η σημερινή συνεδριάσεις για να επιβεβαιωθεί το θετικό ενδεχόμενο σε «μέτρηση» από αρχές έτους.

Εισροές σε blue chips, ειδικότερα σε Motor Oil (24,52), Mytilineos (24,94), Helleniq Energy (8,53), ΔΕΗ (8,06), Jumbo (19,04) κ.α., με ενθαρρυντική την καταγραφή νέων τοπικών υψηλών για μετοχές μεγέθους της Helleniq Energy, της Jumbo, ένδειξη πως τα «ισχυρά ξένα χέρια» θεωρούν αγοράσιμες τις εισηγμένες και σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Βραχυπρόθεσμα, Πειραιώς και Helleniq Energy στο επίκεντρο και traders σε αναμονή της ανακοίνωσης μεγεθών 2022, αύριο Παρασκευή.

Από τα mid caps, η προσοχή στην Attica Group στα 2,31 (-1,28%) την επομένη της δ.π. της Πειραιώς, στο 0,2175 (-0,23%) η μετοχή της MIG, από τις 25 με αρνητικό πρόσημο. Έναντι 58 με θετικό στις 11:17, με την αξία των συναλλαγών στα 14,2 εκατ. χωρίς προσυμφωνημένες εντολές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v