Stock picking και καθίζηση τζίρου στο Χρηματιστήριο

Συντηρείται το θετικό πρόσημο για τον ΓΔ, με τη συνεδρίαση να «κατεβάζει ταχύτητες» ενόψει εκλογών. Σε νέα υψηλά η Coca Cola αλλά και οι Autohellas, Attica Group. Πωλητές σε MOH, Jumbo.

Stock picking και καθίζηση τζίρου στο Χρηματιστήριο

Σε συντηρητικό ρυθμό οι ενέργειες των επενδυτών στα ευρωπαϊκά, παραμένει το θετικό πρόσημο για τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη.

Στο κόκκινο το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, με τα CDS σε υψηλό 6μηνών, με την πανηγυρική διάψευση των δημοσκόπων να είναι ένα από τα θέματα συζήτησης σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως και στην Αθήνα. Μάλιστα ορισμένοι χρηματιστές απέδιδαν σε αυτή την ανατροπή το περιορισμένο συναλλακτικό ενδιαφέρον, απόρροια της στάσης αναμονής που εμφανώς υιοθετεί η πλειονότητα ξένων (αλλά και εγχώριων) επενδυτών. Τα μόλις 30 εκατ. (*) μακριά από τον μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας ενισχύουν την εν λόγω προσέγγιση. Σε κάθε περίπτωση, με αυτόν τον τζίρο η συνεδρίαση ούτε αντιπροσωπευτική μπορεί να θεωρηθεί ούτε προοίμιο για θεαματική αλλαγή στάσης (κυρίως) των traders για τις επόμενες συνεδριάσεις. Πακέτο αξίας 11,54 εκατ. στη μετοχή του ΟΤΕ, στις 14:18, στα 13,58 ευρώ.

Απογοητευτική η εικόνα της αγοράς, δίχως ουσιαστικό ενδιαφέρον, δύσκολα θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί θεαματικά η βραχυπρόθεσμη τάση είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Καθίσταται μονόδρομος το stock picking, όπως άλλωστε αποτυπώνεται σε συγκεκριμένες μετοχές, τραπεζικές και blue chips.

Στο εύρος των 1.122,85-1.131,35 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στην περιοχή των 2.745 ο FTSE25 και πέριξ των 855 ο Δείκτης Τραπεζών.

Τεχνικά η απουσία ισχυρού αγοραστικού ενδιαφέροντος καθιστά δύσκολη την προσέγγιση των 1.135 μονάδων για τον ΓΔ, αντίστοιχα την υπέρβαση των 2.760 για τον FTSE25.

Η αρχική εκτίμηση για συνέχιση της κίνησης για τη μετοχή του ΟΤΕ δεν επιβεβαιώνεται, με συνέπεια οι εντολές έως τα 13,62 ευρώ να εξασθενήσουν μετά τις 14:15, με συνέπεια την κλίση προς τα 13,55 (και του FTSE25 στις 2.745 από τις 2.760 μονάδες).

 

Στα 13,40 ευρώ η κοντινή στήριξη, στα 13,78 το stop για short θέσεις και στα 14,80 ευρώ το άνω όριο ενός ξεκάθαρα πτωτικού καναλιού, όπως το μετρά ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Παρ' όλα αυτά στη μετοχή του Οργανισμού συνεχίζεται η -συγκριτικά- αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα.

Σε Alpha Bank, Mytilineos, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Εθνική οι κύριοι αγοραστές, με μικρό προβάδισμα πωλητών σε Motor Oil, Jumbo.

Coca Cola HBC, για ακόμη μία -πολλοστή- συνεδρίαση με αγοραστές (το κύριο μέρος τους στη μετοχή της Coca Cola Hellenic στο Λονδίνο), με τον όμιλο να αποτιμάται πλέον στα 11 δισ. ευρώ.

Σταθερές εισροές σε Mytilineos (έως τα 26,42 ευρώ), ΔΕΗ (8,36), ΟΠΑΠ (15,99), Πειραιώς (2,33) κ.α.

Σε νέα υψηλά Coca Cola HBC, Autohellas και Attica Συμμετοχών, με αγοραστές και σε Intralot, Cenergy Holdings, Ideal, από τις 47 με θετικό πρόσημο. Με μικρή ανατροπή υπέρ των πωλητών σε 57 μετοχές μετά τις 14:30.

( * ) στις 14:45, με αρκετά πακέτα σε Motor Oil, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αλλά ένα για 850.000 τμχ. στα 13,58 ευρώ για τον ΟΤΕ να ξεχωρίζει.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v