Αψιμαχίες αγοραστών - πωλητών στο Χρηματιστήριο

Πέριξ των 1.210 μονάδων με οριακές μεταβολές ο ΓΔ. Επιφυλακτικές κινήσεις σε τράπεζες και blue chips. Μεγαλύτερη μεταβλητότητα σε mid caps, βγαίνει αντίδραση στην Epsilon Net.

Αψιμαχίες αγοραστών - πωλητών στο Χρηματιστήριο

Για καρέ αρνητικών συνεδριάσεων οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, σε νέα δοκιμασία οι αντοχές των 1.200 μονάδων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με απώλειες στη Φρανκφούρτη, στις 15.308 (-0,68%) ο DAX, μετά από σερί τρεις ημέρες διόρθωσης. Στην ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Ευρώπη οι επενδυτές, με τους long να προσβλέπουν σε κάποια ενθαρρυντικά νέα, που θα μπορούσε να αμβλύνουν την επιθετική τακτική Fed και ΕΚΤ.

Από 0,61% στις 4.352 μονάδες τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, «αψιμαχίες» πωλητών vs αγοραστών με σημείο αναφοράς την περιοχή των 1.210 μονάδων στην Αθήνα.

Από τις 1.210,83 για τον ΓΔ οι πρώτες εντολές, μικτές από πωλητές-αγοραστές σε εύρος 6-7 μονάδων, με τη ροή εντολών σε ρυθμό μετριότερο από τη χθεσινή συνεδρίαση. Συνεκτιμώντας το γεγονός πως τρεις φορές στο διάστημα Πέμπτης-Δευτέρας ενήργησαν σε σημαντικό βαθμό traders -με αγορές από τα χαμηλά και πωλήσεις στα υψηλά-, με αφορμή (και τις τρεις) θετική εξέλιξη/είδηση, για να εξισορροπηθεί μερικώς η κατάσταση στις μία-δύο συνεδριάσεις που ακολούθησαν, η περιοχή των 1.200 μπορεί να είναι ο «πυθμένας» Σεπτεμβρίου.

Μόλις 4,2 εκατ. ο τζίρος στο 20λεπτο, αυξήθηκε με προσυμφωνημένες εντολές 1,2 εκατ. σε τίτλους των Εθνικής και Eurobank, για να φτάσει τα 6,1 εκατ. στις 11:10. Μέτρια αξία συναλλαγών, ενδεικτική της γενικότερης στάσης της κοινότητας, άλλοι απέχουν - άλλοι παρακολουθούν, χωρίς ουσιαστικές εισροές από διαχειριστές ξένων χαρτοφυλακίων ή και Ελλήνων «αμοιβαιάδων».

Μία «ρηχή» αγορά σε τέλμα που αργοβυθίζεται, όπως χαρακτηριστικά σημείωνε χρηματιστής, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην επιφυλακτικότητα αρκετών ξένων.

Στο εύρος των 940-961 μονάδων η διακύμανση για τον ΔΤΡ, στις 2.976 (0,05%) ο FTSE25, στις 1.969 (0,94%) ο FTMidCap.

Με τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα και σήμερα ο δείκτης της «μεσαίας» κεφαλαιοποίησης, αυτή τη φορά θετική καθώς βγαίνει αντίδραση για τη μετοχή της Epsilon Net. Στα 11,5 εκατ. τα κέρδη 6μήνου μετά την αναθεώρηση, αυξημένα τα έσοδα και πρώτη συνεδρίαση με υπερίσχυση των αγοραστών, μετά τη «βουτιά».

Οριακές οι διακυμάνσεις, σε στενά εύρη για τίτλους των Eurobank, Εθνικής, Πειραιώς, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με θετικό πρόσημο (αλλά όχι μεγαλύτερο του 1%), όπως και των Jumbo, Mytilineos, Motor Oil, Elval Halcor, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με αρνητικό (επίσης όχι πέραν του 1%).

Συνεδρίαση χωρίς ιδιαίτερο νεύρο, δίχως ουσιαστικό κίνητρο για κάποιον να βιαστεί να τοποθετηθεί, τουλάχιστον σε αυτόν τον γύρο της αγοράς. Εξαιρώντας τις Epsilon Net και ΕΛΤΟΝ στις δύο υπερπουλημένες όπου βγαίνει σήμερα αντίδραση 11,22% και 2,53% αντίστοιχα, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις μετοχών με ουσιαστική άνοδο -από τις συνολικά 37-, μία από αυτές η Profile. Με αύξηση κερδών 43% στο 6μηνο, στη μετοχή της Profile εντολές αγοράς δίνονται στα 4,22-4,30 ευρώ.

Με αρνητικό πρόσημο για 37 μετοχές, στα 8,2 εκατ. ο τζίρος, με την προσθήκη ενός πακέτου για 25.000 τμχ. της Jumbo στα 26,04 ευρώ, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v