Χρηματιστήριο: Διατηρεί την ανοδική αντίδραση και υπεραποδίδει

Συνεχίζει ανηφορικά η εγχώρια αγορά, στο πλαίσιο κυρίως τεχνικής μορφής διόρθωσης, τρέχοντας γρηγορότερα από τις ευρωπαϊκές. Σε Mytilineos, ETE, Eurobank η κύρια εστίαση των επενδυτών.

Χρηματιστήριο: Διατηρεί την ανοδική αντίδραση και υπεραποδίδει

Συνεχίζουν, σε πολύ ηπιότερο ρυθμό, οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, με τη συνδρομή της προθεσμιακής αγοράς στη Νέα Υόρκη. Σε αναμονή, αύριο, της ανακοίνωσης στοιχείων πληθωρισμού Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, οι επενδυτές σε Ευρώπη και Wall Street, με σημείο αναφοράς το ποσοστό 4,34%, που εν πολλοίς θα κρίνει τη στάση των traders στο 2ήμερο Πέμπτης-Παρασκευής.

Από 0,28% υψηλότερα στις 4.404 μονάδες τα futures του S&P500, ενθαρρυντική ένδειξη -σημειολογικά- η επαναφορά στις 4.400 μονάδες, 15.452 (0,25%) ο DAX, στις 7.645 (0,23%) ο FTSE100.

Υπεραποδίδει το ΧΑ, όπως στη χθεσινή αντίδραση αλλά και την προχθεσινή «βουτιά», με τους αγοραστές να παραμένουν εντός εβδομαδιαίων στόχων.

Στο εύρος των 1.157-1.176 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, έως τις 2.884 η αντίδραση για τον FTSE25 και έως τις 933 για τον Δείκτη Τραπεζών.

Για τους επενδυτές που ενεργούν με γνώμονα και την τεχνική ανάλυση, σήμερα επιχειρείται ακόμη ένα βήμα προς την πρώτη/κοντινή περιοχή αντιστάσεων -μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή στηρίξεων-, απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω βελτίωση του κλίματος.

Οριακά (0,22%) στο να «γυρίσει» θετική η τάση για τον ΓΔ (σε διάστημα εβδομάδας), παραμένει ωστόσο μακριά (6,60%) από τη μηνιαία.

Το ανάλογο ισχύει για τον ΔΤΡ και τον FTSE25, που πρακτικά σημαίνει ότι και η σημερινή άνοδος εντάσσεται στο πλαίσιο -κυρίως- τεχνικής μορφής ανοδική διόρθωση. Για αυτό και χρήζουν προσοχής, ειδικά οι intraday/trading κινήσεις.

Σε Mytilineos, ETE, Eurobank η κύρια εστίαση των επενδυτών (εχθές ήταν σε Mytilineos, Εθνική, Πειραιώς), με δυναμική άμεσης επαναφοράς.

Ενδεικτική η περίπτωση της πρώτης, από το χαμηλό Δευτέρας στα 30,12, στα υψηλά των 34,28 σήμερα. Στα 45 ευρώ θέτει την τιμή-στόχο η Citi, που «βλέπει» ebitda Q3 στα 260 plus εκατ.

Θα εξαρτηθούν αρκετά και από τα οικονομικά μεγέθη τρίτου 3μήνου -διάστημα που πιθανότατα θα καταγραφεί επιβράδυνση για αρκετές εισηγμένες, μειωμένη στοχοθεσία, απόρροια των υψηλών επιτοκίων/κόστους ενέργειας-παραγωγής.

Από τα 4,92 χαμηλό Δευτέρας νωρίτερα στα 5,438 η μετοχή της Εθνικής, από το 1,341 στο 1,504 για τη Eurobank, με ανάλογη μεταβλητότητα για Πειραιώς (2,80), ΔΕΗ (9,355), Alpha Bank (1,2545), Motor Oil (22,22), AEGEAN (10,36) κ.α.

Κοινή εκτίμηση επαγγελματιών της αγοράς η ευκολία διαμόρφωσης ακραίας μεταβλητότητας (Δευτέρα-Τρίτη) σε μετοχές εισηγμένων με μέγεθος αποτίμησης μεγαλύτερο του δισ. ευρώ. Προφανώς δεν αποδίδεται σε ιδιώτες μικροεπενδυτές ή μεσαίας δυναμικότητας διαχειριστές αμοιβαίων.

Συναλλαγές μειωμένες, μετά την αύξηση στο 2ήμερο που προηγήθηκε. Στα 50 εκατ. στις 15:15, πιθανότατα δεν θα ξεπεράσει τα 75 εκατ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v