Επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητική κίνηση στη ζώνη των 1.230 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Μεικτά πρόσημα για τράπεζες, πιέσεις στον ΟΤΕ, τζίρος στην Intralot, άλμα για Τιτάνα, σε νέα υψηλά η Ideal.

Επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Σε κατάσταση αναμονής στα ευρωπαϊκά, επιφυλακτικό το ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οριακά θετική η τάση για τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, ανάλογη για τον DAX στη Φρανκφούρτη και οριακά αρνητική για τον FTSE100 στο Λονδίνο.

Από την αρχική αντίδραση των επενδυτών στα ευρωπαϊκά δεν διαφαίνεται διάθεση για ανάληψη μεγαλύτερου ρίσκου, με την προσοχή να παραμένει επικεντρωμένη στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται. Στο 0,2% υποχώρησε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με εκτίμηση 0,1% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters.

Διστακτική η αρχή στο ΧΑ, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα αποτελέσματα 9μήνου που ανακοίνωσαν πριν την έναρξη Ideal Holdings, TITAN, OTE, με το δείγμα γραφής να επιβεβαιώνει τους αισιόδοξους της αγοράς.

Καθαρά κέρδη 22 εκατ. στο 9μηνο για την Ideal Holdings, κέρδη-ρεκόρ 198 εκατ. για τον όμιλο ΤΙΤΑΝ, διατηρεί τον στόχο για ελεύθερες ταμειακές ροές 500 εκατ. ο Μιχάλης Τσαμάζ (με σειρά χρονικής προτεραιότητας η αναφορά των εισηγμένων).

Θετική η πρώτη τιμολόγηση των μεγεθών αλλά και των προοπτικών όπως αναφέρονται από τις διοικήσεις των εταιρειών, διαμορφώνοντας ήδη προϋποθέσεις μόχλευσης ακόμη και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, σήμερα-αύριο.

Σε στενότατο εύρος -μόλις 2,5 μονάδων- η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, καθώς η επικέντρωση των επενδυτών είναι ιδιαίτερα επιλεκτική και σε πολύ «σφικτά» περιθώρια ανώτατης-κατώτατης τιμής.

Πολύ γρήγορα στην πρώτη θέση της κατάταξης με βάση την αξία συναλλαγών η μετοχή της Intralot, ενδεικτικό πως στα πρώτα 15' είχαν διακινηθεί 500 χιλ. τμχ. από το 0,795 έως το 0,828 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές στον τίτλο της ΤΙΤΑΝ, στα 18,90-19,16, με υπερίσχυση των αγοραστών, όπως και στον ΟΤΕ αλλά με πλεονέκτημα πωλητών στο εύρος των 13,39-13,49 ευρώ.

Η Εθνική ξεχωρίζει από τα τραπεζικά, με εντολές στα 5,482-5,52 ευρώ, με εμφανή τη σταδιακή μετατόπιση του ενδιαφέροντος από την Alpha Bank.

Με αγορές σε Mytilineos (35,48), ΟΠΑΠ (15,46), ΔΕΗ (9,99), σε αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων και της Επιχείρησης.

Στα 6,29-6,37 η μετοχή της Ideal Holdings, σε νέο υψηλό οι εντολές, στα 3,475-3,48 η μετοχή της Intrakat.

Σημαντική άνοδος για τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα 2,14 (2,64%), απόρροια της «πίστωσης» 80 εκατ. στο «ταμείο» του ομίλου.

Αυξημένες συναλλαγές για τα δεδομένα της ΕΚΤΕΡ, με μεταβολή 15,36% στην εβδομάδα και 32,81% φέρεται να είναι στο επίκεντρο «ζυμώσεων» στη μεσαία κατηγορία των κατασκευαστικών.

Σε 47 μετοχές υπέρτεροι είναι οι αγοραστές, σε 25 οι πωλητές.

Αξία συναλλαγών μέτρια, χαμηλότερη απ' ό,τι εχθές -στο αντίστοιχο πρώτο ημίωρο-, δύσκολα δείχνει πως θα ξεπεράσει τη χθεσινή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v