Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μοιρασμένη εικόνα στο ταμπλό

Επιλεκτικές κινήσεις με τον Γενικό Δείκτη στη ζώνη των 1.270-75 μονάδων. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, ξεχωρίζει ανοδικά η Ελλάκτωρ, μόχλευση στα mid caps.

Χρηματιστήριο: Μοιρασμένη εικόνα στο ταμπλό

Οριακές απώλειες για τον DAX στη Φρανκφούρτη, από 0,11% χαμηλότερα τα futures του S&P500 στις 4.654 μονάδες.

Με μικρή «ουρά» πωλήσεων στη μετοχή της Helleniq Energy και μικτές εντολές πωλητών - αγοραστών στα τραπεζικά χαρτιά και blue chips, σε ένα μάλλον σταθεροποιητικό ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Από τις 1.275,83 και σε εύρος μόλις 3 μονάδων οι κινήσεις των επενδυτών, με μέτρια τη ροή εντολών σε συνέχεια της τελευταίας εβδομάδας.

Χωρίς σημαντική παρουσία ξένων, τον κύριο λόγο είχαν περισσότερο θεσμικοί και διαχειριστές, με συνέπεια τη συσσώρευση του ΧΑ σε σφικτό κανάλι «ατασικό», σύμφωνα με τεχνικούς αναλυτές.

Σε Εθνική (6,008), Alpha Bank (1,49) με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές, μακράν χαμηλότερες σε Eurobank (1,609) με αγοραστές. Στην Πειραιώς προβάδισμα έχουν οι πωλητές στα 3,092-3,14 ευρώ.

Συναλλαγές μόλις 1,9 εκατ. στα πρώτα 30' της συνεδρίασης, ενδεικτικές της επενδυτικής άπνοιας -κυρίως της απουσίας διαχειριστών ξένων funds, θυμίζοντας πως τελευταία με ενεργό συμμετοχή τους ήταν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Στις 1.035 (0,51%) ο Δείκτης Τραπεζών, με τους αγοραστές να επανακάμπτουν στην Εθνική, με αποτέλεσμα την επαναφορά πάνω από το όριο των 6 ευρώ. Η μέχρι τώρα -αν και πρώιμη- εκτίμηση αναλυτών είναι πως η επαναφορά ρευστότητας -μετά το placement της Helleniq Energy- θα μπορούσε να ξαναδώσει ώθηση στον κλάδο-κλειδί. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Εθνική θα λειτουργούσε σαν σηματωρός.

Στις 3.084 (0,14%) ο FTSE25, με ενέσεις ρευστότητας σε τίτλους των Motor Oil (24,96), Mytilineos (36,12), OTE (13,33) κ.α.

Με στοχευμένες εντολές έως τα 2,42 ευρώ στη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σε συνέχεια του συν 4,52% της Παρασκευής. Χρηματιστές αποδίδουν το «τρέξιμο» στο χαρτί στην εκτίμηση πως η διοίκηση πιθανότατα θα προχωρήσει σε χρηματική διανομή στους μετόχους.

Εως τα 2,13 από τα 2,22 ευρώ με συνεχείς εντολές από την πλευρά των πωλητών στη μετοχή της Attica Συμμετοχών, απόρροια της σχέσης ανταλλαγής (στο πλαίσιο της απορρόφησης/συγχώνευσης της ΑΝΕΚ) με τις «νέες μετοχές» να είναι σε διαπραγμάτευση από discount.

Στις 57/31 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο.

Κυριακούλης (1,10), Lavipharm (0,766), AVAX (1,58), ενδεικτικές περιπτώσεις της συνεχιζόμενης μόχλευσης στα mid&small caps.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v