Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικά βήματα υψηλότερα στο Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές σε θετικό έδαφος και υπεραπόδοση για ΔΕΗ και όμιλο Viohalco. Συντηρείται η θετική φορά στο ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

Προσεκτικά βήματα υψηλότερα στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά στα ευρωπαϊκά, προσεκτικό βήμα των long στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 16.614 (0,14%) ο DAX, παραμένει σε οριακό discount η προθεσμιακή αγορά στη Wall Street και στο ΧΑ οι πρώτες εντολές ήταν από την πλευρά των αγοραστών.

Σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips η τάση διαφάνηκε από την προσυνεδρίαση, όταν σε Πειραιώς και ΔΕΗ οι αγοραστές ξεκίνησαν από τα 3,27 και 11,91 ευρώ αντίστοιχα. Στα πρώτα 15' οι εντολείς είχαν ανέβει έως τα 3,328 και τα 12,08 ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη long τάση αμφοτέρων.

Παράλληλα εντολές από αγοραστές και σε μετοχές των ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Viohalco, Helleniq Energy, για να ακολουθήσει το θετικό «γύρισμα» και για τη μετοχή της Εθνικής.

Πάνω από τις 1.315 (0,35%) ο Γενικός Δείκτης, με συνέχιση της τακτικής επιμερισμού σε τραπεζικά και blue chips, με αποτέλεσμα ο μεν Δείκτης Τραπεζών να ενισχυθεί έως τις 1.081 (0,32%), ο δε FTSE25 έως τις 3.178 (0,38%).

Συνεκτιμώντας το γεγονός πως την προηγούμενη εβδομάδα η άνοδος για ΔΤΡ και FTSE25 ήταν ακριβώς ίδια (σε ποσοστό) με ανάλογη αρχή σήμερα, ενισχύεται η προσέγγιση χρηματιστών ότι διαχειριστές ξένων funds ενεργούν -ήδη- διερευνητικά/προεξοφλητικά. Η λογική της προεξόφλησης ενισχύεται από τη μέχρι τώρα απόδοση συγκεκριμένων τίτλων που για την αγορά θεωρούνται «τασικά ανοδικοί» (long trend), με χαρακτηριστικότερες τις περιπτώσεις των ΔΕΗ και Πειραιώς - Εθνικής.

Παράλληλα η συντήρηση της θετικής φοράς εκτείνεται σε ευρύτερο μέρος του ταμπλό, κυρίως στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, όπου το κύριο πεδίο δράσης των funds αλλά και σε συγκεκριμένο της μεσαίας, όπου ενεργούν κυρίως εγχώριοι επενδυτές.

Ωστόσο, η πρώτη ροή εντολών υπολείπεται αυτής των αντίστοιχων συνεδριάσεων Τετάρτης-Παρασκευής, που πρακτικά σημαίνει πως για να υπάρξει σαφέστερη εικόνα για τη βραχυπρόθεσμη/ημερήσια τάση, θα πρέπει να περάσει κάποια ώρα. Προσώρας, στις 11:00 ο τζίρος δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικός/δεσμευτικός για τη συνέχεια.

Στα 6,46 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, στα 3,32 της Πειραιώς, σε νέο υψηλό -σχεδόν 10ετίας- των 12,06 της ΔΕΗ, στα 15,70 του ΟΠΑΠ, στο 1,558 της Alpha Βank, στα 5,90 της Viohalco και στα 2,16 της ElvalHalcor, που συνεχίζουν υπεραποδίδοντας από την προηγούμενη Τρίτη, στο 1,108 της Intralot και στα 4,99 της Intrakat -εκπροσωπώντας τον FTSEMidCap.

Στις 57/21 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v